Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea se înțeapă cu Finanțele

ministerul finantelor mfax

PSD-ul este nemulțumit de explicațiile Ministerului de Finanțe atunci când nu este de acord cu proiecte de lege in Parlament. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, îi răspunde că România nu poate să iasă din ținta de deficit de 3% din PIB.

Trei deputati PSD au depus in Parlament un proiect de lege privind reducerea CAS la angajator cu doua puncte procentuale si cu trei puncte procentuale la angajat. Intrebat ce va face PSD daca Finantele nu vor fi de acord cu initiativa partidului, Liviu Dragnea a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la sediul central al partidului, că vrea să vadă explicații "serioase".

"Ministerul de Finanţe sau orice alt minister trebuie să fundamenteze un punct de vedere nefavorabil, pentru că am înţeles că şi-a exprimat un punct de vedere nefavorabil şi la iniţiativa noastră, a colegului nostru, privind impozitul specific în turism şi alimentaţie publică. Trebuie să fundamenteze în mod serios atunci când dau un aviz nefavorabil pentru un proiect de lege, nu pur şi simplu că nu doresc lucrul ăsta. Orice aviz din partea Guvernului sau orice punct de vedere va fi analizat serios. Vor fi, eventual, chemaţi la discuţii, am înţeles că şi astăzi la grupul senatorial al nostru, al PSD-ului, va fi o întâlnire cu doamna ministru al Finanţelor şi acolo trebuie să argumenteze în mod serios de ce Ministerul de Finanţe nu susţine acest proiect de lege privind impozitul specific în turism şi alimentaţie publică, când toată lumea spune că e bun. Am înţeles că au o problemă cu plafonul, categoriile de agenţi economici care trebuie să intre aici", a declarat seful PSD.

În replică, ministrul Finantelor, Anca Dragu, spune că initiatorii legii nu au prevazut sursele care sa acoperere cheltuielile.

"Este vorba despre un impact pe cheltuieli destul de mare. Dupa cum stim, in Constitutie este prevederea ca orice reducere a veniturilor sau crestere a cheltuielilor trebuie insotita de masuri care sa permita cresterea acestor cheltuieli. Nu am vazut pana in acest moment masuri compensatorii care sa sustina aceasta reducere. Impactul bugetar este undeva la peste 7 miliarde de lei (...) O masura care sa reduca veniturile trebuie in mod indiscutabil insotitat de o masura compensatorie, altfel bugetul se dezechilibreaza. Pe fond, este o masura buna, dar trebuie sa vedem un mix de masuri astfel incat deficitiul bugetar sa fie conform angajamentelor asumate de Romania, pentru 2017 avem o prognoza de deficit de 2,85% din PIB ceea ce inseamna ca nu avem spatiu foarte mare", a declarat Anca Dragu, dupa o intalnire cu senatorii PSD.

Referitor la legea PSD privind impozitul specific pentru turism, invocata de asemenea de Liviu Dragnea, ministrul Finantelor a spus ca i-ar ajuta mai mult pe marii operatori decat pe micii operatori.

"Noi am aratat ca in conformitate cu propunerea acestui nou impozit specific petnru turism,marii operatori, cei care se apropie undeva de 4-5 milioane de euro pe an ca venituri, ar plati impozite mult diminuate, pana la o treime, in timp ce micii operatori, aceia pentru ca am dori un sprijin, ar urma sa plateasca impozite sporite", a declarat Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.