Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea şi Dăncilă, întâlnire informală cu liderii PSD la un restaurant de pe litoral

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea dancila

Premierul Viorica Dăncilă are, la ora transmiterii acestei știri, o întâlnire informală cu liderii județeni ai PSD într-un restaurant din Neptun, la care este așteptat și președintele partidului, Liviu Dragnea, transmite Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a venit, vineri seara, la restaurantul Ambasador din Neptun alături de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, de senatorul Claudiu Manda și de ministrul de Interne, Carmen Dan.

CITEȘTE ȘI: Pas important pentru tratarea depresiei: Cercetătorii au descoperit sursa pesimismului în creier

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, nu era ajuns încă la întâlnire, dar era așteptat de cei prezenți.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat pentru vineri și sâmbătă, la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu președinții organizațiilor județene și membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la șapte luni de la preluarea mandatului. Liderii social-democrați vor îmbina în stațiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuțiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranță lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroașcă cu noroi” așa că își va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Dragnea a spus pe 21 august că nu se va discuta în ședința CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum și pregătirea unui guvern de „super profesioniști”. Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât țara cât și partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanța, că la ședința CExN al PSD de sâmbătă nu decide remanierea guvernamentală. Ea a evitat să spună dacă este mulțumită de activitatea miniștrilor, susținând că nu poate face acest lucru decât după evaluarea lor.

CITEȘTE ȘI: Planta-farmacie: Vara calmează muşcăturile de insecte, iarna redă sănătate căilor respiratorii

”Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de o remaniere guvernamentală. După cum știți, se va face o evaluare a fiecărui ministru în fun cție de programul de guvernare. Nu am făcut această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere guvernamentală”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ea a evitat să spună dacă, în acest moment, este mulțumită de activitatea miniștrilor.

”Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac comparativ cu sarcinile îndeplinite, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai menționat că evaluarea miniștrilor va începe ”într-o lună”.

”Această evaluare se va face în coaliția de guvernare, e normal să o discutăm cu cei doi co-președinți”, a mai spus Dăncilă.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este bine să bați în lemn .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.