Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragomir: Puţura, pe lista celor 65 de persoane de la Comisia pentru controlul activităţii SRI

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat miercuri, după audierea la Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, că Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, face parte din lista celor 65 de persoane care pot proba afirmaţiile sale.

Întrebat dacă la audiere a vorbit şi despre Puţura şi dacă acesta se află pe lista celor 65 de persoane, Dragomir a răspuns afirmativ. "E logic. Eu am adus în discuţie mai multe evenimente şi situaţii, printre acestea am lăsat acea listă de 65 de persoane care se referă la oameni care pot să confirme, care pot să aducă elemente în plus, pot să nege ceea ce am spus eu şi comisia decide pe cine invită şi cum din acele 65 de persoane", a precizat Dragomir.

El a adăugat că în cadrul audierii de miercuri - cea de-a treia - a continuat să prezinte lucrurile pe care le-a adus la cunoştinţă în ultima perioadă, menţionând că este posibil să fie necesară o "reaudiere", în urma datelor prezentate. "Ne-am îndreptat astăzi atenţia către zona culoarului politic, cum l-am numit eu, şi către zona culoarului media, dar şi către zona culoarului Justiţiei. Am continuat să prezint aspecte care ţin de ceea ce eu am numit încălcări grave ale Constituţiei României şi din ceea ce am înţeles vor continua audierile. Se efectuează o procesare a datelor, informaţiilor şi documentelor pe care eu le-am predat şi ulterior este foarte posibil să fie necesară o reaudiere", a spus Dragomir.

Întrebat de ce vine în Parlament, fostul colonel SRI a spus că nu o face din interes personal, ci dintr-un sentiment al datoriei faţă de ţară. "Eu nu vin în Parlament pentru un interes personal. Aici nu se dă nimic şi nu se oferă nimic şi nu există niciun câştig şi nu caut nicio funcţie, şi nu caut niciun câştig. Eu fac lucrul acesta din mai multe motive. În primul rând pentru că îmi iubesc ţara şi cred, am datoria conştiinţei de a spune lucruri în aşa fel încât ele să se îndrepte în această ţară. În al doilea rând, respect serviciul din care am plecat şi îl respect atât de mult încât îmi doresc ca prin această conlucrare dintre comisie şi conducerea serviciului să se găsească soluţii ca abuzurile să nu mai aibă loc. De ce fac asta, din respect pentru serviciu şi pentru ca ai mei sau foştii mei colegi sau oamenii pe care i-am crescut acolo să nu mai treacă prin ceea ce am trecut eu", a afirmat Dragomir, conform Agerpres.

La ora 16,00, la Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI a sosit escortat şi Ovidiu Puţura. În ultima perioadă au mai fost audiaţi Sorin Strutinski, om de afaceri, fosta şefă DIICOT Alina Bica şi fosta şefă AEP Ana Maria Pătru. La aceeaşi comisie, joi urmează să fie audiată Elena Udrea, iar în cursul săptămânii viitoare - Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.