Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian: Marcel Ciolacu, acum sau după ce câștigi alegerile în 2024, merită să te vezi cu Elon Musk, omul uimitor poate schimba România

dragos damian

În afară de mărcile notorii Tesla și, mai nou, X, fostul Twitter, nu se știe mare lucru în România despre Elon Musk, probabil doar că este cel mai bogat om din lume conform Forbes 2023, cu o avere estimată la 250 miliarde de dolari. Cam cât PIB-ul României.

Însă afacerile lui nu sunt doar Tesla și X, ele mai numără inegalabilele Space X, Neuralink, X.AI, The Boring Company și altele, deschizătoare de drumuri și în același timp vârfuri în inovație, cercetare, dezvoltare și producție industrială în IT, industria spațială, științele vieții, inteligență artificială, echipamente pentru construcții subterane și alte domenii.

Dacă vei reuși să-l convingi să vină la noi, toate zonele în care România este descoperită pot fi resuscitate dintr-o singură lovitură. 2,5 miliarde de dolari din averea lui, 1%, o nimica toată pentru Elon Musk, pot fi gură de oxigen de care are nevoie economia noastră ca să avanseze la modul cel mai serios. Se știe despre Elon Musk că este excentric, controversat, spontan și cu o abordare absolutistă. Întâlnirea cu Elon Musk va fi dificil de obținut, dar nu imposibil. Recep Erdogan, șeful celei de-a 17-lea economii a lumii, a fost în septembrie la New York să-l vadă pe Elon Musk – care a venit la întâlnire cu fiul sau de 3 ani – și i-a propus să investească în Turcia într-o nouă fabrică Tesla. După care Elon Musk s-a văzut cu Benjamin Netanyahu.

Așadar, Marcel Ciolacu, merită să te întâlnești cu Elon Musk, acum sau mai încolo, să-l inviți să investească în România, cu siguranță va considera propunerea.

Iar acum, dacă tot ești în SUA, te rog discută cu Lockheed Martin sau Boeing și cumpără un avion pentru zboruri oficiale, este revoltător ca România să fie ultima dintre țările din lumea civilizată care nu are un avion pentru așa ceva.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, reacție la întâlnirea premierului Ciolacu cu șefii Google

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.