Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian: 'Marcel Ciolacu, eu nu cred că mediul de afaceri înțelege drama prin care trec bătrânii noștri'

dragos damian

În țara în care de Black Friday se tranzacționează miliarde de lei avem bătrâni amărâți care stau în frig pe scările blocurilor din marile orașe și vând nuci și mere și lucruri din casă.

În țara în care imobiliarele au atins prețuri exorbitante trecem pe lângă bătrâni care se țin de o pungă de rafie sau de un cărucior și merg kilometri ca să ajungă la mâncare ieftină.

În țara în care s-a scumpit tot traiul zilnic cu 100-200% - cică avem inflație de 16%, hahaha! – avem bătrâni care trăiesc cu rușine din ajutorul pe care-l primesc de la copii și nepoți.

În țara în care unii primesc facilități fiscale avem bătrâni care mor cu zile pentru că nu ajung la un medic și nu au bani suficienți să își cumpere o cutie de paracetamol, darămite să primească medicină personalizată.

În țara în care se face evaziune fiscală de zeci de miliarde de euro avem bătrâni care se împrumută la casele de ajutor reciproc ca să trăiască de la o lună la alta.

În țara în care mediul de afaceri raportează venituri „mult peste așteptări” avem bătrâni la care nu ajunge nimic în buzunar din aceste venituri „mult peste așteptări”.

În țara în care nu mai sunt locuri la restaurante pentru petrecerile de sfârșit de an ale companiilor avem bătrâni care se uită cu sufletul la gură la calculele de la televizor, întrebându-se cu câți lei în plus se aleg.

Mediul de afaceri parcă ar fi uitat că avem bătrâni. Ceea ce este mai rău este că am uitat noi toți, cei din generația Decrețeilor, cei care conduc România, cei care noi înșine mai avem 10-15 ani până la pensie. Cine merge pe stradă vede bătrânii noștri și îi vede mai bătrâni decât sunt, pentru că sunt bolnavi și săraci.

Poate că o creștere cu 5 puncte procentuale, până la 30%, a contribuției la asigurările de pensii era o soluție mai bună decât reforma fiscală, dar putem noi să avem încredere, Marcel Ciolacu, că banii ar fi ajuns unde trebuie? Ca mediu de afaceri este însă imposibil să continuăm să spunem că discuția despre pensii este doar în tentă electorală, să ne exprimăm îngrijorarea că din cauza pensiilor vor crește taxe și impozite și să nu vedem că își duc veacul pe lângă noi un milion de bătrâni care trăiesc cu 1200 lei de la o lună la alta - fără să venim cu o propunere pentru a le face bătrânețea lungă și sănătoasă.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.