Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian: 'Marcel Ciolacu, te rugăm din suflet să nu limitezi plățile cash. Nu așa rezolvăm evaziunea fiscală și munca la negru'

dragos damian

Marcel Ciolacu, te rugăm din suflet să nu limitezi plățile cash. Nu așa rezolvăm evaziunea fiscală și munca la negru.

Căci nimic nu te face mai puternic decât să-ți scuipi în degete și să numeri încă o dată, la mall, în văzul tuturor, teancul de hărțîi de 200.

Nimic nu te face mai popular în echipa ta decât să scoți din bancă bani ca să dai un bonus la salariu angajaților pe care îi țîi pe salariul minim pe economie. Nu este muncă la negru, este condamnabil să i se spună așa, oamenii au muncit cinstit, la vedere.

Nimic nu este mai corect pentru cumpărătorul unui apartament sau unei case decât să-și achiziționeze imobilul la prețul minim obligatoriu stabilit pentru zona respectivă și restul, de 3-4 ori mai mult, să se înțeleagă cu vânzătorul și să-i plătească cash. Nu este evaziune fiscală, este legea cererii și ofertei, esența economiei de piață.

Nimic nu este mai important pentru companiile mai mici care țintesc sus decât ca, la inchirierea unui sediu, să declare chiria minimă obligatorie stabilită pentru zona respectivă și restul, de câteva ori mai mult, să se înțeleagă cu proprietarul și să-i plătească cash. Atâta lucru putem face și noi pentru companiile care vor să crească, să nu le mai punem la taxe și TVA.

Nimic nu este mai normal decât să cumperi în cash din marile magazine cash & carry 2-3 tone de fructe și legume din Turcia, India, Brazilia, Africa de Sud. Pentru că altfel va trebui să le re-branduim în card & carry sau POS & carry sau cloud & carry.

Nimic nu este mai revigorant pentru o familie care pleacă într-un concediu decât să știe că poate plăți cash o vacanță scumpă în Africa sau în insulele din Oceanul Indian. Nici acolo nu există taxe și TVA, totul este în numerar.

Marcel Ciolacu, șții ce înseamnă reforma fiscală? Mai multă hârtie pentru bonuri și facturi, adică păduri tăiate. Mai multe carduri și POS-uri, adică mai mult plastic în natură. Mai mult curent electric folosit la tranzacțîi, care la noi nu vine din energie verde, ci din combustibili fosili.

Poate este mai bine să oprim reforma fiscală, este nesustenabilă pentru mediu. Pot apărea efecte asupra climei dacă încercăm să combatem evaziunea fiscală și munca la negru.

____

Comentariu-pamflet de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.