Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian: Nici un comentariu de la mediul de afaceri pe cazul Ferma Dacilor! Și sunt 1,8 milioane de oameni de afaceri în România

dragos damian

Mediul de afaceri se odihnește, pe bună dreptate, se află la capătul unui an greu în care, din nou, timp de 12 luni, s-a muncit și, în ciuda tuturor văicăierilor, s-au făcut afaceri cu venituri excepționale, creșteri de două cifre. Din păcate, însă, degeaba, pentru că profitul a lăsat de dorit în multe locuri, a fost zero sau pe minus.

Un an greu, în care în ultimele șase luni mediul de afaceri l-a înjurat pe Marcel Ciolacu pentru că a oprit bunătate de scutiri, facilități, ajutoare, amnistii și altele de felul acesta - și, mai rău, pentru că vorbește prostii, cică criminalitatea fiscală ar fi de circa 10% din PIB...

Un an greu în care, în ultima lună, ca de obicei, mediul de afaceri s-a prezentat plin de cadouri de sezon la inspectorate, agenții, direcții, administrații și altele de felul acesta pentru a-și arăta recunoștiința pentru inspecțiile severe pe care le fac diversele instituții și pentru modul profesionist în care sunt date autorizațiile necesare.

Un an greu în care, 365 de zile, mediul de afaceri a fost foarte implicat în mersul treburilor în România, dând indicații, recomandări, soluții, exemple de bune practici – a pus umărul, cum se spune. Sănătate, educație, infrastructură, administrație, industrie, finanțe, totul, dar absolut totul, merge mai bine pentru că mediul de afaceri a fost implicat.

Așadar, cei circa 1,8 milioane de oameni de afaceri din România nu comentează despre Ferma Dacilor și Crevedia pentru că acestea sunt cazuri izolate și este imposibil să se întâmple în altă parte. Generalizarea că în România este multă corupție este falsă, două cazuri, evident, nu reprezintă regula. Și dacă ar fi de blamat cineva acestea sunt instituțiile supradimensionate ale statului, de aceea mediul de afaceri se delimitează de afirmațiile că între el și autorități există relații suspecte, trafic de influență, clientelism politic și alte astfel de „legături primejdioase”. De vină sunt Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Raed Arafat, toți ceilalți de la vârf, mediul de afaceri joacă corect și responsabil.

Mediul de afaceri din România consideră că totul este în regulă în sănătate, educație, infrastructură, administrație, industrie, finanțe și că nu sunt necesare alte comentarii.

_____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.