Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Pătraru acuză: Guvernul Cioloș dorește să controleze televiziunea publică

dragos-patraru-dsc2657-starea-natiei

Consiliul de Administrație al TVR a propus-o miercuri pe Monica Ghiurco pentru funcția de președinte-director general al instituției. Decizia a stârnit reacții controversate, inclusiv din partea lui Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației” de la postul public de televiziune.

„Sunt oarecum surprins de această decizie din Consiliul de Administrație, care vine ca urmare a unor înțelegeri politice. Cea mai ciudată poziție în momentul de față mi se pare cea a Guvernului României, care dorește, din motive care mie-mi scapă, să controleze televiziunea publică. Televiziunea publică este, conform legii, sub control parlamentar. Eu sper ca Parlamentul, măcar în această situație, să-și ia rolul în serios și să decidă ce se va întâmpla cu Televiziunea Română. E drept că toată lumea fuge de responsabilitate în cazul Televiziunii Române. Dar nu poate conduce televiziunea publică un guvern tehnocrat, care nu are în acest moment niciun fel de legitimitate. Oricum, blocajul actual arată cât de proastă e legea. O lege pe care Parlamentul refuză să o schimbe. Practic, TVR nu poate funcționa independent. Legea o obligă să fie sluga unor politicieni. Sau, iată, posibil a unor tehnocrați care au trimis la TVR un tip total nepregătit. Oricum ar fi, e anormal”, a declarat Dragoș Pătraru pentru DCnews.

Acesta susține că TVR nu se află doar în faliment financiar, ci de asemenea și într-unul moral, telespectatorii ajungând să urască televiziunea publică.

„Toată lumea urăște Televiziunea Română, vorbesc de telespectatori, pentru că telespectatorul este cel care plătește abonament și vede că primește, de ani de zile, din ce în ce mai puține lucruri în schimb. Falimentul televiziunii s-a întâmplat acum mulți ani, acum se întâmplă și falimentul financiar, dar nimeni nu vorbește despre salvarea de la falimentul moral. Doamna Monica Ghiurco este cea care a scris în programul dânsei "de guvernare" că marea greșeală a televiziunii publice a fost că a vrut să facă audiență și că e o greșeală ca televiziunea publică să facă audiență. Cu astfel de oameni, cu astfel de concepții, de fapt- nu am nimic cu doamna Ghiurco, nici nu ne cunoaștem - TVR va deveni exclusiv televiziunea angajaților acestei instituții. Nu va mai fi o televiziune la care să se uite cineva. Cu toate acestea, publicul va fi nevoit, pentru că e o lege în vigoare, să plătescă salariile unor oameni care nu mai vor să ofere nimic în schimb. Mă rog, aici discuția se complică, pentru că pe mulți angajați nu i-au lăsat șefii să muncească. Mi se pare halucinant că se discută doar despre salvarea joburilor a 2.500 de oameni, nimic mai mult. N-am văzut pe nimeni să spună ceva despre salvarea televiziunii, din punctul de vedere al rolului pe care această televiziune ar trebui să-l aibă în societate”, a continuat dezvăluirile Dragoș Pătraru.

Monica Ghiurco este unul dintre cei 700 de angajați ai TVR care au obținut în instanță, printr-un proces colectiv, indexarea salariilor la rata de inflație. AAstfel, aceștia au de recuperat de la TVR, în medie, aproximativ 20.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.