Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Pîslaru, Alianţa USR PLUS: Moldova pare că îşi schimbă opţiunea către mesajul partidelor noi

wall-street.ro
dragos paslaru

Electoratul din Transilvania-Banat, dar şi din regiunea Moldovei trece printr-o schimbare accentuată de simpatii politice pe fondul unor greşeli comise de actuala guvernare, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare Dragoş Pîslaru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Elena Udrea și Alina Bica! Decizia luată de judecătorii din San Jose .

"Există şi sondaje care arată că centrele de greutate pentru Alianţa USR PLUS se află în mod tradiţional în zona Bucureştiului, în Transilvania, într-o bună parte a regiunii de nord-vest, o bună parte a regiunii de centru şi, evident, judeţele puternice Arad şi Timiş. (...) Dar se întâmplă ceva însă la nivel naţional care nu s-a mai întâmplat în trecut, şi anume, că Moldova în acest moment pare că îşi schimbă opţiunea către mesajul pe care partidele noi îl dau. Şi nu e vorba doar de cetăţeni legaţi de revolta manifestată de autostrăzi, e vorba de trezirea oamenilor", a afirmat Dragoş Pîslaru.

Acesta a subliniat, referindu-se la minoritatea maghiară din Transilvania, implicit din judeţul Maramureş, că toţii cetăţenii, indiferent de minoritate, au aceleaşi drepturi şi trebuie să beneficieze de servicii publice optime.

"Referitor la regiunea de nord-vest, sunt două mize importante. Este miza etnică (...) şi aici unul dintre mesajele cheie pe care noi le avem pentru conaţionalii noştri maghiari e că toţi ne dăm copiii la şcoală în România, avem probleme cu spitalele din România, cu toţii dăm cu maşinile în aceleaşi gropi şi nu este nicio diferenţă etnică privind modul cum îţi rupi maşina pe străzile ţării (...). Mesajul nostru este de a trece peste faliile clasice etnice şi a înţelege că până la urmă suntem în aceeaşi societate, avem drepturi şi suntem cetăţeni europeni. În al doilea rând, mai sunt zone retrograd lipite de cei care ne conduc astăzi şi din ce în ce mai mulţi realizează că această captivitate în care se află cu PNDL-ul ca să-mi dai votul sau alte lucruri de genul acesta sunt de fapt nişte minciuni", a spus Dragoş Pîslaru.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi candidatul pe lista de europarlamentare a Alianţei USR PLUS Vlad Gheorghe şi preşedintele USR Maramureş, Dan Ivan.

În cursul serii de miercuri, aceştia s-au întâlnit cu membrii celor două formaţiuni din judeţul Maramureş şi cu simpatizanţii, dar au participat timp de câteva ore şi la campania publică de strângerea de semnături pentru candidaturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.