Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, trăieşte liber în Italia, deşi e condamnat definitiv în România. Ministerul Justiţiei se declară neputincios

Dragoş Savulescu

Ministerul Justiţiei reacţionează la informaţiile despre Dragoș Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, condamnat în 2019  la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe Litoralul Mării Negre. Săvulescu şi soţia sa postează pe reţelele de socializare imagini din Italia, unde afaceristul dat în urmărire internaţională este liber şi trăieşte în condiţii de lux. Ministerul condus de Cătălin Predoiu se declară neputincios şi transmite că situaţia e de competenţa autorităţile judiciare.

"Împotriva sus-numitului a fost emis, de către Curtea de Apel București, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităților competente italiene. La începutul acestui an, Ministerul Justiției a luat cunoștință de faptul că dosarul se află pe rolul Curții de Apel Napoli, întrucât această instanță a transmis și MJ, spre informare, copia corespondenței adresată instanței române.

Subliniem încă o dată că, atât Ministerul Justiției, cât și autoritățile judiciare române în cadrul procedurilor judiciare de predare în baza mandatelor europene de arestare au acționat și vor acționa cu celeritate în conformitate cu competențele atribuite prin dispozițiile legale incidente ale legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În aceste condiții, precizăm că procedura este una judiciară, iar intervenția ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistență a autorităților judiciare emitente și de executare a mandatului european de arestare. Această procedură se derulează în fața unor instanțe, iar asistența pe care ministerul o poate oferi se referă, spre exemplu la: punerea în legătură a autorităților judiciare mai sus menționate acolo unde nu este posibil contactul direct, furnizarea unor informații pe care le solicită autoritatea judiciară de executare din partea autorităților penitenciare române.

Ministerul Justiției nu își poate depăși atribuțiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară", transmite MJ.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, 45 de ani, fost acționar la Dinamo, cunoscut și pentru o relație din trecut cu modelul Mădălina Ghenea, a fost condamnat în 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje de pe litoralul Mării Negre. Concret, pedeapsa i-a fost acordată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Alături de el fuseseră trimise în judecată alte 30 de persoane, care, împreună cu el, ar fi format un grup infracţional organizat. Prin această schemă, statul a fost prejudiciat cu suma de 114 milioane de euro, prin retrocedarea ilegală de plaje, terenuri și faleze în zona Mamaia-Constanța. În dosar au mai fost condamnați și Radu Mazăre, și Cristian Borcea. Potrivit libertatea.ro, în luna ianuarie, Săvulescu s-a predat la o secție de poliție din Napoli, Italia. Însă, după doar o săptămână, acesta a fost eliberat din arest de italieni fără a plăti, se pare, vreo cauțiune și fără să fie extrădat în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.