Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragu: Punctul de vedere al Senatului pentru CCR - prezentarea noului Guvern în 45 de zile. BP nu a acceptat opinia separată

arhiva personala
Anca Dragu

Senatul va trimite Curţii Constituţionale un punct de vedere contrar celui formulat în sesizarea preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu, privind obligaţia premierului de a veni în 5 zile de la demiterea şi demisia miniştrilor cu noua echipă guvernamentală în Parlament, potrivit Agerpres.

"Am avut punctul de vedere de la Comisia de constituţionalitate a Senatului de trimis către CCR cu privire la sesizarea preşedintelui Senatului privind obligaţia premierului să vină în 5 zile de la demiterea şi demisia miniştrilor cu noua echipă în Parlament. Punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate este cel votat marţi de Biroul permanent. A mai fost o opinie separată a senatorului USR Simona Spătaru, care a fost respinsă de Biroul permanent. Mi se pare o decizie tristă. Ea spune că Guvernul trebuie să vină în Parlament cu noua echipă într-un termen de 5 zile. Dar acest punct de vedere nu a fost acceptat ca opinie separată, nici ca paragraf inserat în opinia Comisiei. Vom vedea dacă eu trimit şi opinia separată, dar eu am făcut sesizarea şi nu cred că este cazul să mai pun încă un punct de vedere la sesizarea făcută de mine", a declarat preşedintele Senatului după şedinţa Biroului permanent.

Pe 15 septembrie, Anca Dragu a sesizat CCR, în contextul remanierii, privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte. Dragu a cerut obligarea premierului la a formula propuneri de miniştri în termen de 5 zile de la demiterea acestora.

Dragu a amintit că în data de 2 septembrie 2021 a avut loc demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, urmată în 7 şi 8 septembrie de demisiile celorlalţi miniştri USR PLUS şi a vicepremierului Dan Barna, pentru ca în 8 septembrie, printr-o scrisoare, copreşedinţii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, să atragă atenţia asupra schimbării compoziţiei politice la nivelul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.