Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DRAMA care a făcut un premier să cedeze - O mamă din Scoția, aflată pe moarte, va merge în 'ultima vacanță' cu familia ei, în ciuda restricțiilor

Foto mondialnews.com
linzi page scotia

O poveste cu adevărat emoționantă, care scoate la suprafață dramele prin care trec oamenii de pe tot globul, vine din Scoția, acolo unde o mamă, care nu mai are multe zile de viață, a a cerut autorităților să o lase să plece cu familia în ultima ei vacanță.

O scoţiancă de 38 de ani, bolnavă de cancer pulmonar în stadiu terminal, le-a solicitat autorităţilor să-i permită să părăsească ţara pentru a merge în "ultima vacanţă" cu familia ei. În ciuda interdicţiei de a călători în afara ţării, interdicţie impusă de pandemie, femeia a obţinut o derogare, scrie BBC.

Astfel, Linzi Page îşi va vedea visul cu ochii, acela de a călători cu copiii ei, pentru ultima dată, în Tenerife.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a spus că a vorbit cu femeia şi că aceasta l-a convins să-i acorde derogarea zicându-i că vrea să le ofere copiilor ei, pentru ultima dată, un timp preţios petrecut împreună.

„Mi-a spus că familia a avut un an greu și că această vacanță va fi o amintire frumoasă pentru ei. A spus că este un timp prețios petrecut cu familia, pe care nu o vor mai avea niciodată”, a spus premierul scoțian.

În consecinţă, din „motive de compasiune, legate de sfârșitul vieții unei persoane”, Linzi Page va fi scutită de restricții și va putea pleca împreună cu copiii ei în ultima vacanţă exotică.

„În conformitate cu reglementările, oricine se află într-o situație ca a ei poate pleca într-o ultimă vacanță. Situația lui Linzi este tragică, dar, atât din punct de vedere al compasiunii, cât și din considerente legale, poate pleca în vacanță și îi doresc tot binele ei și familiei ei”, a mai spus Sturgeon.

Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a trecut de 5.000 în Scoţia, iar 11 regiuni ale ţării sunt vizate de restricţiile care se vor aplica pentru trei săptămâni. Barurile şi restaurantele se închid, la fel şi sălile de sport sau magazinele care nu sunt esenţiale.

Vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice, în grupuri de cel mult şase persoane. De asemenea, oamenii trebuie să evite să părăsească regiunile vizate de restricţii dacă nu au un motiv întemeiat. Altfel, riscă chiar să fie arestaţi. Şcolile rămân însă deschise, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene intrate în lockdown.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.