Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama Un Soare, este propunerea Taiwanului pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” la Oscar 2021

the oscar

Drama „A Sun”, regizată de Chung Mong-hong, este propunerea Taiwanului pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021, potrivit news.ro.

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

Selecţia a fost anunţată de Ministerul Culturii, care a spus că în cursă au fost 18 filme, potrivit Variety.

„A Sun” a fost ales pentru „portretizarea memorabilă şi emoţionantă a relaţiilor dintre părinţi şi copii”. Filmul este disponibil pe Netflix.

Lungmetrajul a avut premiera anul trecut la Festivalul de Film de la Toronto. Ulterior, a fost prezentat în mai multe festivaluri din Asia, precum Busan, Tokyo şi Golden Horse, unde a fost premiat, între altele, pentru regie, montaj şi interpretare masculină.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Taiwan a propus filme spre nominalizare începând cu 1957. De-a lungul timpului, două - „The Wedding Banquet” şi „Eat Drink Man Woman”, de Ang Lee - au fost nominalizate la premiile Academiei americane, în 1993 şi 1994.

„Crouching Tiger, Hidden Dragon” al lui Lee a câştigat în 2000 patru Oscaruri, inclusiv pentru „film în limbă străină”, cum se numea la acel moment categoria.

Pentru ediţia din 2011, filmul taiwanez „Warriors of the Rainbow: Seediq Bale” al lui Wei Te-sheng a ajuns pe lista scurtă pentru o nominalizare.

Ceremonia decernării premiilor Oscar 2021 va avea loc pe 25 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.