Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DRAMATIC - 10 milioane de oameni ratează vaccinarea în Japonia: dozele pentru ei vor fi aruncate; nu există seringi potrivite pentru extragere

Facebook
seringa vaccin

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, dar nu are suficiente seringi care pot extrage șase doze din fiecare flacon, relatează The Guardian.

Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a șasea și ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului sănătății, Norihisa Tamura, informează Mediafax.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer - suficiente pentru 72 de milioane de oameni - presupunând că fiecare flacon conține șase doze.

Dar lipsa seringilor cu „spațiu mort” redus va forța personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacom, pentru 60 de milioane oameni.

"Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze", a spus Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Japonia nu este singură țară cu această problemă. Statele Unite și țările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru șase doze, ceea ce înseamnă că există o concurență puternică pentru aprovizionare.

Un oficial japonez al ministerului sănătății a declarat pentru Jiji Press: „Când s-a încheiat contractul, nu eram absolut siguri că un flacon ar putea fi folosit pentru șase doze. Nu putem nega că ne-am mișcat încet pentru a confirma acest lucru ".

Când Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie - cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate - lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Se preconizează că vaccinarea a 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va începe la începutul lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.