Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drapelul Naţional - arborat la confluenţa celor trei provincii istorice ale României

Facebook
steagul romaniei drapel diaspora

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău au recondiţionat drapelul arborat la confluenţa celor trei provincii istorice ale ţării, Moldova, Transilvania şi Ţara Românească, în Munţii Penteleu, la înălţimea de 1.772 de metri, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al României.

"Şi în acest an, coordonaţi de şeful inspectoratului, comisar şef Laurenţiu Pantazi, mai mulţi poliţişti din structurile operative ale unităţii au urcat la cota 1.772, în Munţii Buzăului. Ei au recondiţionat drapelul, amenajat iniţial în anul 2018. Tricolorul a fost postat pe catargul de 8 metri, la baza căruia se află o fundaţie realizată de asemenea de către poliţişti, dintr-un cofraj placat cu piatră de Siriu. Prin gestul lor a fost marcată Ziua Drapelului Naţional", a transmis IPJ Buzău.

Tricolorul este arborat pe cel mai înalt vârf al Carpaţilor de Curbură, la confluenţa celor trei mari regiuni istorice ale României.

"În anul 2018, în cadrul programului manifestărilor ocazionate de Centenarul Marii Uniri, pentru marcarea Zilei Drapelului, poliţiştii din Buzău au urcat pe vârful Penteleu, simbol al judeţului Buzău, punctul de confluenţă şi vizibilitate maximă a celor trei provincii istorice. Din acest motiv, la vârful catargului s-au montat indicatoare către cele trei mari provincii româneşti: Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Prin eforturile poliţiştilor buzoieni, s-a amenajat o fundaţie din piatră de Siriu de care s-a prins un catarg înalt de 8 metri. Mai apoi a fost înălţat drapelul de dimensiunea 2x4 metri", informează IPJ Buzău.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an la 26 iunie şi a fost instituită astfel prin Legea 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.