Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dreapta are un singur candidat în Basarabia: Ce a anunţat Maia Sandu

prezentulreflectatinistorie.wordpress.com
Maia Sandu

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat joi, în cadrul unui briefing, că ar urma să fie candidatul unic al celor trei forţe politice pentru alegerile prezidenţiale, precizând, în acelaşi timp, că decizia finală cu privire la candidatul unic va fi luată cel târziu sâmbătă, după şedinţele birourilor politice ale Partidului Liberal Democrat (PLDM) şi Partidului 'Platforma Dreptate şi Adevăr' (PPDA), informează Radio Chişinău. 'Un singur candidat al partidelor de opoziţie are şanse mai mari să-l învingă pe candidatul socialiştilor, Igor Dodon', a declarat Maia Sandu, făcând trimitere la un sondaj realizat de Fundaţia 'Konrad Adenauer', care ar plasa-o înaintea lui Andrei Năstase în topul preferinţelor alegătorilor.

'Sondajele de opinie pe care le aşteptam au arătat că eu voi acumula cele mai multe voturi în turul întâi şi am cele mai multe şanse de a învinge în turul doi. Miza alegerilor prezidenţiale este foarte mare, iar opoziţia anti-oligarhică nu are dreptul să dezamăgească cetăţenii Republicii Moldova', a declarat lidera PAS. De asemenea, Maia Sandu i-a mulţumit lui Andrei Năstase pentru decizia de a se retrage din cursă în favoarea ei şi a explicat motivele pentru care s-a convenit ca ea să fie candidatul unic. Maia Sandu a făcut aceste declaraţii după ce miercuri exista o stare de confuzie în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat comun al opoziţiei de dreapta în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, primele în ultimii 20 de ani la care şeful statului va fi ales prin vot direct de către cetăţeni.

După ce preşedintele PLDM, Viorel Cibotaru, a declarat tranşant că la şedinţa de miercuri a fost decis că Maia Sandu va fi candidatul comun PLDM-PAS-PPDA, liderul PPDA, Andrei Năstase, a negat în aceeaşi zi această informaţie, acuzând de 'manipulare şi dezinformare, într-un spaţiu mediatic controlat în mare parte de guvernare'. 'Confirm că PLDM, PAS şi PPDA au decis să o desemneze pe Maia Sandu candidat comun la alegerile prezidenţiale. Urmează ca membrii PLDM să-şi reconfirme sprjinul pentru ea. Mai întâi, vom convoca Biroul Politic şi, apoi, după caz, Consiliul Naţional Politic", declara Viorel Cibotaru miercuri după-amiază, potrivit Deschide.md. La scurt timp, preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a publicat pe pagina sa de Facebook un comentariu în care nega desemnarea candidatului unic. 'Oferta Platformei Demnitate şi Adevăr, făcută constant partenerilor de dialog PAS şi PLDM, reiterată prin decizia Biroului Politic din 11 octombrie 2016, rămâne valabilă până la un răspuns oficial şi exhaustiv al organelor de conducere ale PAS", a notat Năstase, precizând totodată că 'vineri, 14 octombrie, va avea loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Platformei Demnitate şi Adevăr, la care se va analiza situaţia creată şi se va adopta o decizie statutară, în interesul cetăţenilor şi al ţării".

Potrivit ultimelor sondaje, Maia Sandu, Andrei Năstase şi Marian Lupu se bucurau de şanse aproximativ egale în intenţiile de vot cu procentaje cuprinse între 12 şi 15%, după socialistul Igor Dodon, cu un rating de aproximativ 30%, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.