Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Droguri pe o navă a Marinei în Muntenegru: peste 50 de kilograme de cocaină găsite la bord

cocaina

Poliţia militară muntenegreană a capturat aproximativ 50 de kilograme de droguri la bordul unei nave de instruire a Marinei, cu câteva ore înainte ca pe vapor să se îmbarce cursanţi pentru o călătorie de antrenament, au indicat vineri Ministerul Apărării şi media locale, relatează Reuters, informează Agerpres.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo susţine că răspunde în continuare de negocierile pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

În cursul unei razii ce a avut loc în zorii zilei după primirea unor informaţii, poliţia militară a descoperit ''zeci de kilograme dintr-o substanţă ce pare a fi una psihoactivă'', la bordul navei Jadran, care era ancorată în portul Tivat de la Marea Adriatică, potrivit ministerului. Scafandri marini muntenegreni au percheziţionat de asemenea carena navei, indică un comunicat. Cotidianul Vijesti din Podgorica a relatat că autorităţile au capturat circa 50 de kilograme de cocaină la bordul navei, dar nu au fost efectuate arestări.

În cursul raziei, la bordul navei nu se aflau cadre didactice şi cursanţi de la Facultatea Navală din Muntenegru, a precizat ministerul. Ei erau aşteptaţi să urce la bord mai târziu şi să plece într-o cursă de instruire. Jadran, care era cândva principala navă de instruire a fostei Academii Navale Iugoslave, a fost preluată de către Marina muntenegreană după ce ţara şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în 2006. Ea este folosită numai în scop de antrenament.

Muntenegru, ţară membră a NATO, aspiră de asemenea să adere la Uniunea Europeană, dar ea trebuie mai întâi să depună mai multe eforturi pentru combaterea crimei organizate şi a corupţiei, şi să-şi amelioreze situaţia privind statul de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.