Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo susţine că răspunde în continuare de negocierile pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

pbs
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, a cărui înlăturare de la discuţiile privind dezarmarea sa nucleară a fost solicitată de Coreea de Nord, a dat asigurări vineri că răspunde în continuare de echipa de negociatori, relatează AFP, informează Agerpres.

Citeşte şi: Premieră în Franţa: preşedintele Emmanuel Macron organizează prima conferinţă de presă pentru a răspunde vestelor galbene

"Nimic nu s-a schimbat, continuăm să lucrăm", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă de la finalul unei întâlniri la Washington cu miniştrii japonezi ai afacerilor externe şi apărării.

Negocierile sunt în prezent în impas după eşecul celui de al doilea summit între preşedintele SUA Donald Trump şi numărul unu nord-coreean, Kim Jong Un, din februarie, de la Hanoi.

Regimul de la Phenian l-a acuzat joi pe Mike Pompeo că contribuie la o atmosferă "proastă" şi că îi lipseşte "maturitatea", solicitând pur şi simplu ca el să înceteze să participe la negocieri în caz de reluare a dialogului. În caz contrar "discuţiile se vor împotmoli din nou", a avertizat un înalt responsabil al diplomaţiei nord-coreene, Kwon Jong Gun.

Secretarul de stat american, care s-a deplasat în patru rânduri în capitala nord-coreeană, se află totuşi în prima linie de peste un an în apropierea spectaculoasă între cele două ţări duşmane, notează AFP.

"Preşedintele Trump este evident în fruntea efortului global, dar echipa mea", condusă de emisarul Stephen Biegun, "va continua să conducă efortul american pentru a obţine ceea ce preşedintele Kim s-a angajat", respectiv denuclearizarea completă a peninsulei coreene, a dat asigurări Mike Pompeo.

"Sunt convins că avem în continuare o şansă de a ajunge la acest rezultat şi echipa noastră diplomatică va continua să conducă acest efort", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.