Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drona care a fost doborâtă deasupra Israelului era o copie a unei drone americane

atac drona

Armata israeliană a anunţat că drona iraniană pe care a doborât-o în weekend era un model copiat după o dronă americană invizibilă (stealth) interceptată de Iran cu şase ani în urmă, relatează luni postul CNN. Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, drona iraniană fusese trimisă într-o misiune specifică în interiorul Israelului. Armata israeliană a monitorizat drona lansată din Siria şi care a pătruns în spaţiul aerian israelian sâmbătă dimineaţă la ora locală 04:40, fiind în final doborâtă de un elicopter Apache la nord de oraşul israelian Beit She'an, conform Agerpres.

Armata israeliană afirmă că această dronă a fost copiată după modelul american Lockheed Martin RQ-170 Sentinel. O dronă de acest fel a fost trimisă de armata americană într-o misiune de recunoaştere în decembrie 2011, fiind interceptată atunci de Iran. De altfel, chiar Iranul a anunţat în mai 2014 că a construit o copie a acestei drone după ce i-a studiat tehnologia.

Drona doborâtă de Israel este prima dronă iraniană care a pătruns în spaţiul aerian israelian de începutul războiului din Siria. În replică, purtătorul de cuvânt al MAE iranian a declarat că relatările despre doborârea dronei sunt ''prea ridicole pentru a putea fi comentate'', el menţionând că ''guvernul şi armata Siriei, ca ţară independentă, au dreptul să-şi apere integritatea teritorială''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.