Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drona căzută pe teritoriul României: Prima reacție de la Kremlin

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
plauru

Kremlinul nu știe despre rămășițele unei drone găsite în România, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, notează Ria Novosti, potrivit Rador Radio România.

Anterior, Ministerul Apărării al României a comunicat astăzi că în localitatea Insula Mare de pe malul Dunării au fost găsite rămășițe care ar putea fi fragmente de la o dronă. Astăzi, angajați ai ministerului amintit, împreună cu structuri specializate din sistemul național de apărare, ai ordinii publice și securității naționale investighează incidentul. Aceștia trebuie să stabilească dacă este într-adevăr vorba de resturile unei drone. "Nu, noi nu știm nimic", a spus Peskov.


Anterior, Ministerul Apărării al României a comunicat că pe teritoriul țării au fost găsite resturi de drone similare celor pe care le folosește Rusia. Informațiile despre acest lucru au fost transmise aliaților României. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța nu deține date privind un "atac deliberat al Rusiei" în contextul incidentului cu dronele. Ministerul român de Externe a înmânat în mai multe rânduri Ambasadei Federației Ruse la București o notă de protest, inclusiv din cauza încălcării spațiului aerian românesc.

În ultimii ani Rusia declară o activitate fără precedent a NATO în apropierea frontierelor sale vestice. NATO își extinde inițiativele și le numește "descurajarea agresiunii rusești". Moscova și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la sporirea forțelor alianței în Europa. Kremlinul a remarcat că Federaţia Rusă nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

 

MApN confirmă că o 'posibilă dronă' a căzut pe Insula Mare a Brăilei / VIDEO cu craterul format pe terenul agricol

Ministerul Apărării Naționale a confirmat, vineri, că în seara zilei precedente în Insula Mare a Brăilei au fost găsite fragmente de la o 'posibilă dronă'.

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Conform debraila.ro, un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp. Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind extrem de vizibil și din aer. Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.