Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dronă de proveniență necunsocută, căzută într-o școală din staţiunea Eilat de la Marea Roşie / Temeri privind extinderea sa într-o conflagraţie regională

jpost.com
drone drona

O dronă de origine necunoscută a căzut joi într-o şcoală din staţiunea Eilat de la Marea Roşie, în sudul Israelului, fără a provoca victime, a anunţat armata israeliană, informează AFP, citat de Agerpres.

"O dronă a căzut pe o clădire civilă din oraşul Eilat", a scris armata israeliană pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter). "Identitatea dronei şi circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare".

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei la faţa locului, clădirea unei şcoli în care se aflau persoane în momentul exploziei a suferit pagube. Serviciile de urgenţă au tratat şapte persoane în stare de şoc.

Drona a căzut pe o şcoală primară din Eilat, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Oraşul de la malul mării găzduieşte în prezent zeci de mii de persoane evacuate din nordul Israelului şi din regiunea de graniţă cu Fâşia Gaza, unde luptele între armata israeliană şi Hamas fac ravagii.

Zona din jurul şcolii a fost izolată de zeci de poliţişti şi soldaţi.

Seara, armata israeliană a anunţat că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roşii cu sistemul de apărare antirachetă Arrow. Iar ulterior, a informat că a interceptat "un proiectil suspect" în sudul Israelului folosind baterii antiaeriene Patriot. A clarificat că proiectilul "nu a pătruns pe teritoriul israelian".

La rândul lor, rebelii Houthi din Yemen au susţinut că au lansat joi "o salvă de rachete balistice care vizează diverse ţinte sensibile" în regiunea Eilat, potrivit unui comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al forţelor armate houthi, Yahya Sari.

"Operaţiunea şi-a atins cu succes obiectivele, provocând daune directe ţintelor desemnate în pofida tăcerii inamicului", a adăugat el.

În ultimele săptămâni, grupul yemenit apropiat Iranului a susţinut că a lansat mai multe atacuri cu drone împotriva Israelului ca răspuns la bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza. Cea mai recentă revendicare a fost făcută pe 6 noiembrie. Atunci, armata israeliană a afirmat că a detectat un aparat de zbor "ostil" în largul coastei oraşului Eilat.

Joi seară, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat în timpul unei conferinţe de presă că ameninţarea nu este "doar Yemenul". "Monitorizăm ameninţările din regiune, inclusiv împotriva Eilat-ului, acestea pot veni din mai multe locuri", a adăugat el.

Războiul dintre Israel şi Hamas stârneşte temeri privind extinderea sa într-o conflagraţie regională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.