Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drone pentru Ucraina: O coaliție condusă de Marea Britanie pregătește livrarea a mii de drone către Kiev

drone kamikaze ucraina

Regatul Unit a anunţat joi, în a doua zi a reuniunii miniştrilor apărării din ţările NATO, că va conduce împreună cu Letonia o coaliţie de ţări însărcinate să organizeze livrarea către Ucraina a mii de drone în contextul invaziei ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cu prilejul unei vizite la Kiev din ianuarie, premierul britanic Rishi Sunak a anunţat o creştere a ajutorului britanic, care urma să includă 200 de milioane de lire sterline (230 de milioane de euro) pentru furnizarea de mii de drone militare armatei ucrainene.

Acest lucru se va traduce în special printr-o coaliţie pe care Londra o va conduce împreună cu Riga, a precizat ministrul apărării, Grant Shapps, înainte de a se întâlni, joi, cu omologii săi din NATO la Bruxelles.

În acest cadru, Regatul Unit va organiza producţia, inclusiv de către companii britanice, de drone "la scară mare şi la preţuri abordabile", a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Care au fost cele mai eficiente drone

Obiectivul este de a produce în special drone FPV (First Person View) "care s-au dovedit foarte eficiente în teren de la declanşarea invaziei de amploare a Rusiei", a precizat Londra.

Atunci când îşi pun căştile de realitate virtuală piloţii lor pot vedea direct imaginile din teren, ca şi cum s-ar afla la bord.

"Îi vom furniza Ucrainei capacităţile de care are nevoie pentru a se apăra şi a câştiga acest război, pentru a garanta că (preşedintele Vladimir) Putin eşuează în ambiţiile sale ilegale şi barbare", a declarat Shapps, citat în comunicat.

Cu prilejul reuniunii de joi, Grant Shapps urmează să se întâlnească cu reprezentanţii a 13 state, între care Franţa şi Suedia, candidată la aderare, pentru a semna un acord privind două programe care vizează creşterea producţiei de muniţii şi de rachete pentru refacerea stocurilor occidentale şi sporirea ajutorului pentru Ucraina.

Aceste iniţiative sunt anunţate în contextul în care ajutorul american către Kiev este blocat în Congresul american, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.