Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drone kamikaze ruse au zburat în două valuri pentru regiunile ucrainene: cel puțin 4 morţi şi zeci de răniți

pravda.com
harta-front-razboi

Şeful Administraţiei Militare din Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat miercuri că, în ultimele 24 de ore, trupele ruse au atacat regiunea de 161 de ori, folosind diferite tipuri de arme, scrie RBC, conform Rador Radio România.

Potrivit unui comunicat publicat miercuri dimineaţă, în urma bombardamentelor, trei persoane au murit și alte 16 au fost rănite în regiunea ucraineană. În total, în ultimele 24 de ore, rușii au efectuat 161 de atacuri asupra regiunii Herson, trăgând 853 de obuze. Invadatorii au atacat folosind mortiere, artilerie, lansatoare de rachete Grad, tancuri, avioane și drone.

"Teroriștii ruși au lovit zone rezidențiale din așezări din regiune, infrastructura, întreprinderi, un centru comercial, o gară din Herson și o instituție de învățământ din regiune. În urma bombardamentelor, trei persoane au fost ucise și alte 16 au fost rănite" - a transmis Prokudin

Regiunea Odesa, vizată de atacuri nocturne cu drone Shahed

Regiunea Odesa a fost atacată de ruşi cu drone kamikaze, în noaptea de 26 spre 27 decembrie. Partea ucraineană raportează un mort şi câţiva răniţi, în urma atacurilor nocturne.

Potrivit Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, activitatea apărării antiaeriene pentru distrugerea dronelor Shahed a durat şapte ore. Dronele au zburat în două valuri, cu un interval de 15 minute între ele. Forțele de Apărare sudice au distrus 17 drone în zona lor de responsabilitate: 12 în regiunea Odesa, 3 în regiunea Mikolaiv şi 2 în regiunea Vinniţia.

În regiunea Odesa, ruşii au lovit depozitele unei instituții de cercetare agricolă. După cum notează armata ucraineană, rușii au vizat în mod special oraşul Odesa, însă toate dronele trimise acolo au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Resturi din drone doborate au căzut pe o clădire nelocuită. De asemenea, o dronă doborâtă a căzut peste case în suburbiile Odesei, provocând un incendiu. În urma atacului, o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite, inclusiv un tânăr de 17 ani. Invadatorii ruşi au lovit şi oraşul Herson, distrugând un centru comercial și blocuri de apartamente.

Armata ucraineană a doborât 32 din 46 de drone lansate de ruşi

Apărătorii ucraineni au respins atacurile aeriene ale ruşilor, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, doborând drone în opt regiuni ale ţării. Potrivit Forţelor Aeriene ale Ucrainei, armata a doborât 32 din 46 de drone kamikaze lansate de ocupanții ruși. Militarii ucraineni au precizat că ruşii au lansat, în total, 46 de drone Shahed, atacând în valuri, la ore diferite - de marţi seară, de la ora 19:00, până miercuri dimineaţă, la ora 03:50. Cele mai multe drone care nu au putut fi doborâte au atacat teritorii din prima linie, în special regiunea sudică Herson. Potrivit armatei ucrainene, 32 de drone ruseşti au fost doborâte în regiunile Mikolaiv, Odesa, Herson, Dnipropetrovsk, Vinniţia, Zaporijjia, Hmelniţki și Kirovohrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.