Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drulă a schimbat ilegal o parte din Consiliul de Administraţie al Portului Constanța. Vânzarea portului, principala temere (presă)

F. P.
realitatea.net
catalin drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a schimbat ilegal administratorii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, transmite newsweek.ro.

Miza acestor demersuri pe repede înainte o reprezintă privatizarea Portului Constanța, la fel cum s-a întâmplat în cazul marilor privatizări în defavoarea statului român de la mijlocul anilor '90, mai notează sursa citată.

Ministerul Transporturilor, sub semnătura ministrului Cătălin Drulă, a convocat ilegal Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime pentru a-i revoca din funcție pe administratorii înainte de expirarea contractelor de mandat valabile până în aprilie 2022. Ministrul nu are atribuții în Guvernanță Corporativă, care reglementează activitatea Portului Constanța.

Mai mult, dacă ministrul Cătălin Drulă dacă voia să convoace Adunarea Generală a Acționarilor, trebuia să solicite acest lucru Consiliului de Administrație care, la rândul lui, să convoace Adunarea Generală a Acționarilor și să-i transmită subiectele incluse pe ordinea de zi.

„Ministrul nu are nici un fel de prerogativă pe Ordonanța 109, care se aplică cu celeritate. E un abuz tot ceea ce a făcut el”, spun specialiștii în administrarea companiilor de stat.

Culmea, la ședință nu a fost convocat președintele Consiliului de Administrație și nici un alt membru cu mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.