Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drulă: Grindeanu nu înţelege nevoia unui program de reînnoire a căii ferate; a comandat 10 km de traverse din 800

Facebook
cale ferata

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îl critică pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmând că nu înţelege nevoia unui program naţional de reînnoire a căii ferate şi nu alocă bani pentru achiziţii şi lucrări.

"Am lăsat contract semnat la Ministerul Transporturilor pentru echivalentul a 800 de kilometri de linie în termeni de traverse. Anul trecut au fost comandaţi 10 km din 800. Anul ăsta, nu au mai făcut vreo comandă", declară Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, CFR SA a transmis într-un răspuns recent că pe contractul-cadru de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate "fondurile avute la dispoziţie pentru anul 2023 nu au permis încheierea niciunui Contract Subsecvent".

Cătălin Drulă aminteşte că USR a inclus un miliard de euro în PNRR pentru programul de reînnoire a căii ferate din România, iar Ministerul Transporturilor trebuie să îşi facă treaba.

"Refacerea căii ferate nu înseamnă doar modernizarea infrastructurii, ci şi o şansă de a dezvolta afacerile locale. Traversele şi macazurile necesare lucrărilor de modernizare sunt produse într-o fabrică din Buzău, care exportă în toată lumea", afirmă Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.