Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drulă visează frumos: Investiții de miliarde de euro în următorii 7 ani

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că România ar putea cheltui sume uriașe în următorii ani pentru realizarea de investiții în infrastructura feroviară și rutieră. Este vorba despre fonduri europene, bani de la bugetul național și sumele incluse în PNRR, conform mediafax.

Declarațiile ministrului au fost făcute miercuri seara, la TVR. În ceea ce privește investițiile în infrastructură din exercițiul bugetar 2021-2027, ministrul Drulă a spus că România ar putea avea de cheltuit între 15 și 20 de miliarde de euro, în suma totală fiind incluse și proiectele depuse prin PNRR.

La capitolul infrastructură rutieră se dorește realizarea legăturii portului Constanța cu rețeaua europeană de autostrăzi și construirea autostrăzilor A 3, A 13, Sibiu-Făgăraș și a drumului expres Craiova-Lugoj.

La capitolul feroviar, Cătălin Drulă a anunțat că în PNRR au fost incluse două proiecte mari Cluj-Oradea și Caransebeș-Lugoj-Timișoara-Arad. Liniile vor fi moderne și trenurile vor circula cu până la 160 de kilometri la oră.

De asemenea, se vorbește despre trenurile cu hidrogen, o tehnologie nouă. În schimb, proiectele privind trenurile de mare viteză, de tipul TGV, ar putea fi implementate în România cel mai devreme între anii 2030 și 2040, a mai spus Drulă.

Ca să poată crește numărul proiectelor cu finanțare europeană, ministrul Cătălin Drulă vrea să propună creșterea contribuției naționale. În prezent, România contribuie cu 15% din valoarea totală a unui proiect cu finanțare europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.