Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drum judeţean inundat - Saci cu nisip pe Crasna, în zona Craidorolţ

captura video
inundatii franta

Drumul judeţean 195 A, care face legătura între localităţile Ghirişa şi Giungi din judeţul Satu Mare, a fost inundat, joi seara, zona fiind sub cod roşu ca urmare a precipitaţiilor puternice, informează Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

"Drumul Judeţean 195 A este inundat între localităţile Ghirişa şi Giungi, judeţul Satu Mare, ca urmare a revărsării râului Valea Maria. S-a luat măsura restricţionării traficului între localităţile Ghirişa şi Giungi. De asemenea, DJ 195 A este parţial inundat între localităţile Căuaş şi Ady Endre, respectiv o bandă de circulaţie, ca urmare a revărsării apei de pe un teren viran. Situaţia este monitorizată de către efective de poliţie aflate la faţa locului", precizează sursa citată.

De asemenea, în zona localităţii Craidorolţ s-au deplasat prefectul Radu Roca şi subprefectul Altfatter Tamas. Alături de primarii din Craidorolţ şi Moftin, Daniel Balog, respectiv Gheorghe David, aceştia verifică situaţia creată de viiturile de pe râul Crasna, pentru care a fost emisă o avertizare hidrologică de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)

"La faţa locului reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare şi ai ISU Sau Mare intervin preventiv pe digurile şi la supraînălţările de pe râul Crasna, în localitatea Craidorolţ. În cadrul acestei acţiuni, se folosesc saci cu nisip şi utilaje. De asemenea, la faţa locului este pregătit un dig gonflabil pentru a fi utilizat în caz de necesitate. Râul Crasna este sub cod roşu de inundaţii până vineri, la miezul nopţii. La ora 19,00, cota râului Crasna era de 600 centimetri", a mai transmis Prefectura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.