Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Drumul lemnului. Muzica lemnului' - Un nou documentar lansat de Asociația Forestierilor din România (Video)

F. P.

Miercuri, 14 decembrie, în prezența jurnaliștilor, a fost lansat oficial filmul documentar „Drumul lemnului. Muzica lemnului”. Este al doilea film documentar din seria „Drumul lemnului”, produsă de Asociația Forestierilor din România (ASFOR).

Filmul este dedicat celor care, cu stăruință și pricepere, dau viață lemnului. Un demers realizat cu instrumentele filmului documentar care descrie importanța lemnului și nenumăratele sale utilizări. După o incursiune într-o fabrică modernă în care se produc plăci de lemn – Kronospan din Brașov, filmul prezintă două embleme ale orașului Reghin: atelierele maestrului lutier Vasile Gliga și fabrica de instrumente muzicale HORA SA. Orașul Reghin – Cremona României - este un reper pe harta lumii muzicale. Viori, viole, violoncele, contrabași sau chitare fabricate la Reghin se regăsesc pe toate marile scene ale globul pământesc.

ASFOR promovează constant managementul sustenabil și profesionist al pădurii, exploatarea corectă a resurselor forestiere și valorificarea superioară a lemnului. „Lemnul este o resursă importantă, pe care România o are din plin. În această perioadă în care, la nivel global, sunt redescoperite avantajele folosirii lemnului – de la clădirile înalte din lemn la microcipuri – țara noastră poate arde etape din perspectiva dezvoltării economice și a reducerii amprentei de carbon”, transmite ASFOR.

„Consecventă politicilor sale de comunicare a adevărului, ASFOR și-a asumat să prezinte corect și echilibrat complexitatea relației dintre om, pădure și lemn. Dincolo de toate asperitățile apărute între oameni în urma diseminării unor informații false, trunchiate sau interesate, funcțiile pădurii sunt aceleași: socială, economică și de mediu. Iar sarcina noastră, a profesioniștilor din sector este să asigurăm acest echilibru”, mai precizează reprezentanții asociației,

Anul trecut, ASFOR a lansat documentarul „Drumul lemnului”, de la sămânță, până la o serie de produse finite.

Noul film documentar – „Drumul lemnului. Muzica lemnului” – poate fi urmărit pe canalul YouTube al forestmania.ro, iar conținutul său poate fi redat de oricine, pe orice platformă media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.