Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Drumul mătcaşilor', din Galați, a fost reabilitat

CJ Valcea
asfaltare

Şoseaua cunoscută de gălăţeni drept „Drumul mătcaşilor” a fost reabilitată de autorităţi, cu fonduri europene. Drumul Judeţean 251 scurtează distanţa dintre oraşele Galaţi şi Tecuci, acesta fiind folosit de transportatorii care iau legumele din judeţul Galaţi şi le transportă în întreaga ţară, potrivit Mediafax.

Drumul trece prin mijlocul bazinului legumicol, inclusiv prin comuna gălăţeană Matca, cunoscută pentru producţia de legume. Şoseaua este folosită de şoferii de camion care pleacă din bazinul legumicol către pieţele de desfacere, dar şi de agricultorii care merg frecvent la instituţiile din oraşul Galaţi pentru a rezolva problemele birocratice rezultate din activităţilor lor. Şoseaua nu a mai fost reparată de foarte mulţi ani şi în permanenţă a reprezentat un motiv de supărare pentru transportatorii şi agricultorii care investeau sume importante în reparaţiile auto.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal

„Fără să exagerez vă spun că drumul mătcaşilor arată acum ca un drum european. Noi, fermierii din Matca, aşteptam de mult timp ca acest drum să fie modernizat. Până acum s-au făcut doar cârpeli, nimic serios. Mi-am stricat de multe ori maşina în acele gropi. Comuna noastră este recunoscută deoarece aici este unul din cele mai mari bazine legumicole din ţară, multe tiruri ajung aici pentru a lua marfa şi a o duce în toată ţara, chiar şi străinătate. Acest drum era o ruşine înainte, pentru noi mătcaşii. Acum arată extraordinar”, i-a explicat, corespondentului MEDIAFAX, agricultorul Giani Filimon.

Lucrările de reabilitare şi modernizare ale DJ 251 s-au desfăşurat între localităţile Smârdan şi Matca pe o distanţă de 28 de kilometri. Este vorba despre o investiţie de 68 de milioane de lei, în cadrul căreia a fost extins carosabilul, a fost consolidată fundaţia drumului şi au fost realizate sensuri giratorii.

De asemenea „Drumul mătcaşilor” are acum piste de bicicletă, ceea ce reprezintă o premieră pentru şoselele din judeţul Galaţi. Pe drum au mai fost construite trotuare, rampe de acces şi staţii pentru transportul public. În plus, au fost refăcute sau instalate elemente destinate siguranţei circulaţiei, precum parapetele de tip semigreu şi greu, marcajele şi indicatoarele rutiere şi stâlpii de iluminat cu panouri fotovoltaice.

„Este o zi importantă deoarece acest drum cunoscut drept drumul mătcaşilor nu a mai fost niciodată reabilitat. Este un proiect cu o valoare de 68 milioane de lei, finanţare europeană. Un drum reabilitat, modernizat şi consolidat pe o lungime de 28 de kilometri. A fost construită o pistă de bicicletă de 1,6 kilometri în localitatea Smârdan, este o premieră pentru drumurile judeţene gălăţene. Au fost reabilitate cinci poduri mari, unele dintre ele construite în anul 1947. Au fost reabilitate 60 de podeţe şi construite şase staţii de transport public. Au fost construite două sensuri giratorii mari, la Matca şi Valea Mărului, care vor fluidiza traficul în zonă. De asemenea, în intersecţiile mari şi în sensurile giratorii au fost montaţi stâlpi cu celule fotovoltaice”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Finanţarea proiectului care a fost implementat în ultimii doi ani şi s-a finalizat miercuri a fost asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.