Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului 'Baltagul', intră în reparații capitale. Modernizarea acestui drum din Neamț va costa 65 de milioane de lei

tv8.md
drum in lucru

Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul”, intră în reparații capitale. Modernizarea acestui drum, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, va costa 65 de milioane de lei, cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum județean din Neamț, anunță MEDIAFAX.

Drumul Județean 209 B, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, intră în reparații capitale, a anunțat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care a predat, joi, amplasamentul pentru modernizarea tronsonului Borca - Stănișoara - Mălini, cu o lungime de 18 kilometri.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

„Am dispus începerea lucrărilor de modernizare pe unul dintre traseele istorice ale județului nostru, DJ 209B, pe , devenit cunoscut pentru că pe acolo a mers Vitoria Lipan, eroina din romanul , semnat de Mihail Sadoveanu. Este cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum județean. Pentru acest proiect s-a alocat suma de 65 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Prin realizarea acestei lucrări de reparații vom reuși să punem în valoare o zonă încărcată de istorie și frumusețe a ținutului nostru! De asemenea, venim în întâmpinarea dorinței tuturor celor care vor dori să refacă vechiul și legăm județul Neamț, prin Borca - Stănișoara - Mălini, de județul Suceava!”, a transmis, joi, presei, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Drumul Județean DJ 209B a fost construit din dorința regelui Carol I, în perioada 1902 - 1914, deoarece făcea parte din Domeniile Coroanei și realiza o legătură strategică între Valea Moldovei și Valea Bistriței.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Pentru că lucrările au fost realizate de drumari italieni, localnicii i-au denumit „Drumul Talienilor”.

„Știam de starea deplorabilă a și am ținut neapărat să facem reparațiile. Până am ajuns la momentul începerii lucrărilor am depus o muncă titanică, de circa trei ani, pentru pregătirea documentelor. În tot acest timp am înregistrat multe solicitări referitoare la reparații și din partea administrațiilor locale din zonă, care, după ce vor avea acest drum modernizat, vor putea pune în valoare comunele de pe Valea Muntelui“, a mai transmis Ionel Arsene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.