Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumurile noastre toate - Sunt șanse să circulăm pe lotul 1 al A1 Sibiu - Pitești până la final de an

www.finantistii.ro
autostrada sibiu pitesti

Secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești, cuprinsă între Sibiu și Boița, a ieșit bine din iarnă și sunt șanse să circulăm pe acest lot până la finalul acestui an, spun cei de la pro Infrastructura, anunță Mediafax.

„AutostradaA1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă. Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la începutul primăverii și avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, spun, vineri, reprezentanții Pro Infrastructura, pe pagina oficială de Facebook.

Aceștia atrag ateenția că antreprenorul austriac PORR nu ar trebui „să se culce pe o ureche” și îi cer să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente.

„Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, așa cum a mai făcut-o în trecut”, mai spun cei de la pro Infrastructura.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14 aprilie 2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție.

Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29 mai 2019, iar cel pentru lucrări în 30 martie 2020. Așadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

„Dar deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, mai arată Pro Infrastructura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.