Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP atrage atenţia asupra creşterii alarmante a cazurilor de melanom

spitale
În judeţul Neamţ, în anul 2021, au fost înregistrate în cabinetul de oncologie 23 cazuri noi de bolnavi cu diagnosticul de melanom (8 din mediul urban şi 15 din mediul rural), precizează un comunicat de presă al DSP Neamţ remis, vineri, AGERPRES.

Creşterea este considerabilă faţă de anul 2020, când au fost înregistrate 14 cazuri noi (6 în mediul urban şi 8 în mediul rural).

"Scopul campaniei este reducerea incidenţei cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete. Obiectivul principal al campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare", precizează comunicatul de presă al DSP Neamţ.

În primele şase luni ale anului 2022, în judeţ au fost înregistrate în cabinetul de oncologie 16 cazuri noi de bolnavi cu diagnosticul de melanom (8 din mediul urban şi 8 din mediul rural).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.