Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Vrancea, în control la două blocuri de locuinţe sociale din Focşani: Ce au descoperit inspectorii

Facebook
locuinte sociale

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea au descoperit, în urma unor controale în două blocuri de locuinţe sociale din Focşani, adevărate focare de infecţie: gândaci, mirosuri insuportabile, igrasie, toalete la comun defecte. Ca urmare, DSP cere Primăriei Focşani să intervină pentru că oamenii sunt în pericol. În replică, primarul din Focşani, Cristi Misăilă, spune că locatarii sunt cei care provoacă stricăciuni şi de multe ori au fost sancţionaţi.

Într-un comunicat de presă remis, marţi, de DSP Vrancea, se precizează că inspectorii au făcut un control la două blocuri situate pe strada Revoluţiei din Focşani, în urma unor sesizări transmise de către locuitorii blocurilor de locuinţe sociale, imobile ce se află în proprietatea Primăriei Focşani, potrivit news.ro.

Citește și: CTP îl desființează pe Nicușor Dan: Va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită

Conform sursei citate, echipa de control a constatat că ”în imobilele verificate gradul de insalubritate depăşea orice limită, holurile, casa scării, grupurile sanitare aflându-se în stare avansată de deteriorare. Pereţii, pavimentele şi tavanele erau deteriorate, iar uşile şi ferestrele prezentau grad avansat de uzură. Holurile erau aglomerate de diverse obiecte şi piese de mobilier aparţinând locatarilor. Grupurile sanitare erau insalubre, fără dotări corespunzătoare cu obiecte sanitare (WC, chiuvete, duşuri). Unele WC-uri erau nefuncţionale, iar cabinele închise cu lacăt. Pentru că nu s-a asigurat curăţenia holurilor şi a grupurilor sanitare, mirosul provoacă un disconfort accentuat locatarilor, iar lipsa dezinfecţiei reprezintă un risc pentru sănătatea acestora”.

Conform DSP, locatarii au reclamat şi prezenta şoarecilor, şobolanilor şi a insectelor, prin neefectuarea operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare.

”Faţă de cele constatate, DSP Vrancea cere Primăriei Focşani remedierea cât mai urgentă a situaţiei, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a se evita riscul apariţiei îmbolnăvirilor în rândul locatarilor”, se arată în informarea DSP Vrancea.

În replică, primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a declarat, marţi, pentru News.ro, că au fost realizate acţiuni de deratizare si dezinfecţie, însă locatarii sunt cei care întreţin mizeria şi care provoacă stricăciuni în locuinţe.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

"Acele blocuri au fost în permanent în atenţia noastră, s-au făcut periodic dezinsecţii, deratizări, dezinfecţii. S-a intervenit la conductele de apă si canalizare, dar nu toţi chiriaşii ştiu să păstreze ce s-a făcut acolo. Mulţi aduc pagube importante clădirii, dar noi avem un plan pentru acele două blocuri. Vor fi incluse într-un program de reabilitare finanţat din fonduri UE, în ceea ce priveşte compartimentarea si reabilitarea acestor blocuri. Acolo sunt chiriaşi în blocuri de locuinţe sociale, chiria este una modică, ei aşa stau dintotdeauna, pentru că nu păstrează ce au. I-am şi sancţionat pe cei care au încălcat legea sau au avut datorii la bugetul local, am încercat să facem totul pentru ca ei să fie constienţi că au şi obligaţii, nu doar drepturi, acolo. Le-am pus foarte multe condiţii în contractele de închiriere, dar nu le respectă”, a declarat Misăilă.

Conform primarului din Focşani, în cele două blocuri ar trăi circa 70 de familii, fiind inclusiv copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.