Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despăgubirile punitive împotriva Johnson & Johnson legate de medicamentul Risperdal de la 8 miliarde de dolari la 6,8 milioane de dolari reduse în SUA

Un judecător din Pennsylvania a redus vineri despăgubirile punitive pe care Johnson & Johnson ar fi trebuit să le plătească unui bărbat, pentru că nu a avertizat că băieţii care folosesc medicamentul antipsihotic Risperdal riscă să le crească sânii, de la 8 miliarde de dolari la 6,8 milioane de dolari, transmite Reuters, citată de news.ro.

Judecătorul Kenneth Powell a redus despăgubirile impuse Johnson & Johnson de un juriu, pe 8 octombrie, în favoarea reclamantului Nicholas Murray, din Maryland.

Powell nu a motivat decizia de reducere a sumei. Avocaţii lui Murray au spus că despăgubirile punitive sunt primele acordate în miile de procese intentate împotriva diviziei Janssen Pharmaceuticals a grupului Johnson & Johnson în legătură cu medicamentul Risperdal.

Murray a afirmat că medicamentul Risperdal i-a fost prescris în 2003, când avea 9 ani, pentru tratarea simptomelor legale de autism. El a primit anterior 680.000 de dolari sub formă de compensaţii.

Ambele părţi au anunţat că vor contesta decizia.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a aprobat Risperdal în 1992 pentru tratarea schizofreniei şi afecţiunii bipolare la adulţi, iar în 2006 pentru iritabilitate asociată autismului la copii.

Reclamanţii au afirmat că Johnson & Johnson a ascuns legătura dintre Risperdal şi creşterea sânilor la băieţi.

Cu toate că medicii pot prescrie medicamentele aşa cum consideră potrivit, inclusiv în afara recomandărilor din prospect, Murray afirmă că Johnson & Johnson ar fi trebuit să îi avertizeze pe medici în legătură cu efectele secundare ale Risperdal.

Johnson & Johnson a anunţat în octombrie că grupul a fost dat în judecată de 13.600 de persoane în legătură cu Risperdal.

În 2013, grupul a încheiat un acord separat, plătind 2,2 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii penale şi civile legate de promovarea Risperdal şi a altor două medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.