Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au dat amenzi de aproape 100.000 de lei, în ultimele două zile, în urma unor controale efectuate la restaurante şi fast-food-uri din judeţ, şi au confiscat 55 de kilograme de produse care erau păstrate în condiţii improprii în perioada de caniculă, potrivit Agerpres.
Directorul executiv al DSVSA Timiş, Flavius Nicoară, a anunţat, joi, că au fost verificate, în cele două zile, nouă restaurante şi opt unităţi tip fast-food. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 91.200 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legale şi condiţiilor de depozitare a produselor alimentare şi au fost confiscate 55 kg de produse, fiind aplicată şi o sancţiune suplimentară de închidere a unei unităţi, până la remedierea deficienţelor.
Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...
"Inspectorii DSVSA Timiş vor verifica în continuare expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală, care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare. Totodată, vor fi verificate condiţiile de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi în mod special a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată şi carne preparată, produse din carne, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Transportul produselor de origine animală trebuie să se realizeze numai cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, dotate cu sisteme de înregistrare şi monitorizare a temperaturii", a transmis Flavius Nicoară.