Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dușa, audiat în Parlament: Printre generalii care ne-au solicitat audienţă a fost şi domnul Iliescu

mircea dusa

Fostul ministru al Apărării Mircea Duşa a declarat luni, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009, că a avut o întâlnire în anul 2013 cu generalul Dumitru Iliescu în care acesta i-ar fi spus că se încearcă fraudarea alegerilor care urmau să aibă loc în anul 2014. 

"Printre generalii care ne-au solicitat audienţă a fost şi domnul Iliescu. (...) Am dialogat, dânsul neavând nicio responsabilitate în cadrul asociaţiilor sau, ştiu eu, instituţiilor asociative care reprezintă pe generali şi subiectele au fost diverse, printre care dânsul spunea dacă ştiu că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014... (...) Discuţia nu a fost foarte lungă, l-am ascultat pe domnul general, i-am precizat că ştiu şi eu anumite aspecte, având în vedere că ele se află totuşi în spaţiul public şi că dânsul a mai informat şi alte persoane din conducerea PSD la timpul respectiv şi cam atât a fost toată discuţia", a spus Duşa, potrivit agerpres.ro.

Călin Popescu Tăriceanu, reacție INCENDIARĂ la stenogramele cu Kovesi

Vasile Blaga intervine în scandalul momentului: 'Nu e cu nimic mai bun Grindeanu decât Dragnea'


El a precizat că în timpul mandatului său de ministru nu a făcut declaraţii politice în sediul MApN sau cu prilejul exerciţiilor militare. 

"Dacă o să luaţi toate declaraţiile mele de pe timpul mandatului de ministru al Apărării, dar şi la MAI, de fiecare dată am precizat faptul că Armata este o instituţie apolitică şi că eu nu fac declaraţii politice, ştiu eu, din sediul MApN sau declaraţii în alte împrejurări pe care le-am făcut fie la exerciţii militare sau în dezbaterile la care am participat de la diferite televiziuni. De fiecare dată am precizat că eu sunt un ministru numit politic şi sunt politician, dar instituţia militară este una apolitică care are misiuni exprese prevăzute de Constituţie şi de legile ţării şi se ocupă de obiectivele stabilite prin Constituţie şi legile ţării", a mai spus Duşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.