Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubla măsură și un accident trecut cu vederea / VIDEO

accident bode

Accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode a trezit puține reacții în mass-media. Situația este destul de ciudată, având în vedere că un accident similar al fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, a avut efecte mediatice și chiar politice importante. Președintele Iohannis, care a fost pus în situația de a da explicații presei, a încercat să reducă, pe cât posibil, din relevanța evenimentului și, de asemenea, a exclus o asemănare cu ”cazul Oprea”. Autoritățile nu au prezentat deocamdată concluziile anchetei pentru a ști cine a fost vinovat de accidentul care a avut drept consecințe rănirea unor persoane și avarierea mașinilor implicate.

Autoturismul care a produs accidentul se află în dotarea SPP, iar ministrul nu se afla la volan. O înregistrare video realizată de un participant la trafic atestă faptul că automobilul depășea, în mare viteză, coloana de mașini pe linie continuă. Este vorba deci, atât despre depășirea vitezei regulamentare, cât și despre circularea pe contra-sens. Se speculează că ar exista suspiciuni rezonabile că se încearcă mușamalizarea cazului, întrucât eventuala stabilire a unor vinovății ar atrage după sine obligația ministrului Transporturilor de a demisiona. Motivele sunt străvezii. Nu există, în acest moment, vreun interes din partea actualei puteri de a-l schimba din funcție pe ministrul Bode, lucru evident din declarațiile președintelui.

Având în vedere datele cunoscute, singura diferență majoră dintre accidentul lui Oprea și accidentul lui Bode este că, în cazul primului, a murit un om. Din fericire, așa stau lucrurile, dar aceasta nu face acțiunea în sine mai puțin periculoasă sau ilegală. În lipsa unor probe, ea arată dubla măsură care acționează în evaluarea unor evenimente în care sunt implicați demnitari. Unii au parte de linșaj mediatic și de procese penale, alții, de o vagă dojeneală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.