Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dublu limbaj în coaliție: Liderul PNL care cerea eliminarea UDMR de la guvernare era de fapt fan Viktor Orban

E deja un lucru știut că în politică discursul public este una, iar discuțiile private sunt cu totul alta. În această categorie se încadrează și deputatul Adrian Cozma, președintele PNL Satu-Mare, cel care a cerut de mai multe ori în ultimele luni ca UDMR să iasă de la guvernare.

UDMR să iasă de la guvernare din cauza lui Viktor Orban!

Deputatul Adrian Cozma, cerea în luna iulie ca UDMR să iasă de la guvernare, spunând că vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, și ministrul mediului Tanczos Barna (UDMR) „au aplaudat și susținut politica lui Orban” în cadrul vizitei premierului Ungariei la Băile Tușnad, unde a ținut un discurs împotriva „amestecării” rasiale dintre europeni și non-europeni.

„Lucrurile sunt foarte simple. Din punctul meu de vedere, Viktor Orban nu are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, Președinte sau Parlament”, afirma liderul PNL Satu Mare în iulie 2022.

În luna august, conducerea filialei PNL Satu Mare a decis ruperea alianței cu UDMR într-o ședință a Biroului Politic Județean, potrivit unui anunț al președintelui filialei, Adrian Cozma. Liberalii sătmăreni invocau „politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest”, dar și „dubla comandă” - din țară și de la Budapesta.

Cea mai recentă luare de poziție a președintelui PNL Satu Mare pe această temă a fost pe 2 decembrie, Adrian Cozma afirmând pe Facebook că „UDMR nu mai poate reprezenta statul român”, în contextul în care liderii acestei formațiuni nu au transmis „niciun fel de mesaj” de Ziua Națională a României. „UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, afirma deputatul PNL.

O poză cu Viktor Orban

Deputatul Adrian Cozma nu a fost întotdeauna un contestatar al lui Viktor Orban. Vorbitor de limbă maghiară, liderul PNL Satu Mare apare într-o conversație privată cu un apropiat al premierului maghiar, publicată recent pe grupul de Facebook „Dezbatere publica”, solicitând „o poză” cu Viktor Orban.

„Aveți atașat o conversație PRIVATĂ (originalul în maghiară precum si traducerea în română), a lui Adrian Cozma, cu Andras Kiss, membru al Aliantei Civice Maghiare, FIDESZ. Andras Kiss este un foarte cunoscut și influent politician din Ungaria (Nyíregyháza). De asemenea, acesta este unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Viktor Orban (Prim-ministru al Ungariei). Adrian Cozma îi cere lui Andras Kiss sa-i REZOLVE o întâlnire cu Viktor Orban (Prim-ministru al Ungariei), pentru a face "O POZĂ" cu acesta din urmă”, se arată în postare.

Potrivit unor surse, discuția în care Cozma solicita o poză cu Viktor Orban ar fi avut loc în anul 2016.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.