Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ducesa de Cornwall a Marii Britanii i-a înmânat un trofeu special Olivier textierului Don Black: 'Avem nevoie de voi şi v-am simţit lipsa'

Ducesa de Cornwall a Marii Britanii i-a înmânat un trofeu special Olivier textierului Don Black şi i-a îndemnat pe actorii de teatru să nu se descurajeze în faţa adversităţilor pandemiei în cadrul galei premiilor Olivier, care recompensează cele mai importante realizări din industria teatrului britanic şi care au fost decernate duminică seară într-o ceremonie virtuală, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Aş dori să le mulţumesc acelora dintre dumneavoastră care lucrează în domeniul teatrului pentru hotărâre şi flexibilitate'', a declarat soţia prinţului Charles. ''Vă rog să nu vă descurajaţi - avem nevoie de voi şi v-am simţit lipsa'', a adăugat ducesa de Cornwall.

Teatrele londoneze au primit aprobarea de a-şi deschide porţile cu condiţia ca publicul să respecte măsurile de distanţare socială începând cu mijlocul lunii august, însă doar câteva instituţii din acest domeniu şi-au reluat activitatea.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Don Black a fost recompensat cu un trofeu Olivier pentru o serie de lucrări din care fac parte şi temele muzicale pentru două filme din franciza cinematografică "James Bond" - ''Thunderball'' şi ''Diamonds are Forever' -, compuse în colaborare cu compozitorul John Barry.

Printre câştigătorii premiilor Olivier s-a numărat şi Ian McKellen, recompensat pentru turneul pe care l-a realizat cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, iar Sharon D. Clarke a fost desemnată câştigătoare la categoria ''cea mai bună actriţă''.

Sharon D. Clarke a fost recompensată pentru interpretarea din producţia ''Death of a Salesman'', de Arthur Miller, pusă în scenă la teatrul Young Vic, iar trofeul la categoria ''cel mai bun actor'' i-a revenit lui Andrew Scott pentru rolul din ''Present Laughter'', de Noel Coward, pus în scenă la Old Vic.

Producţia ''Dear Evan Hansen'', ce spune povestea unui student care îşi imaginează o prietenie cu un băiat decedat, a câştigat la categoria ''cel mai bun musical nou'', iar The Jamie Lloyd Company a fost premiată în cadrul categoriei ''cea mai bună relansare'' pentru producţia ''Cyrano De Bergerac'', la Playhouse Theatre.

Piesa one-man show cu care Ian McKellen a fost în turneu include o lectură din ''Lord of the Rings'', anecdote despre perioada în care participa la ''Zilele Shakespeare'' şi o reluarea a personajului feminin de pantomimă Widow Twankey. Acesta este cel de-al şaptelea premiu Olivier din palmaresul actorului britanic.

Pe lista laureaţilor s-a aflat şi coregraful Matthew Bourne, care a primit cel de-al nouălea trofeu din carieră, devenind artistul care deţine cele mai multe trofee Olivier. Matthew Bourne a câştigat trofeul la categoria ''cel mai bun coregraf de teatru'', fiind premiat alături de Stephen Mear, pentru producţia ''Mary Poppins''.

Create în 1976, premiile Olivier, care poartă numele legendarului actor Laurence Olivier, sunt cele mai prestigioase distincţii atribuite de industria teatrală britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.