Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DUEL - Netanyahu, replică USTURĂTOARE lui Erdogan: 'Dictatorul atacă democraţia israeliană, în timp ce închisorile sale sunt pline de jurnalişti. Ce glumă'

Bibi Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reacţionat miercuri la acuzaţiile de rasism formulate la adresa sa de Ankara, numindu-l 'dictator' pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează France Presse, conform agerpres.ro

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui turc, denunţase marţi 'rasismul flagrant' manifestat - în opinia sa - de către premierul israelian, care - în plină campanie electorală - declarase anterior că Israelul nu este statul-naţiune pentru 'toţi cetăţenii săi', ci 'doar pentru poporul evreu' şi deci nu pentru importanta comunitatea arabă şi musulmană. 

'Erdogan, dictatorul turc, atacă democraţia israeliană, în timp ce închisorile sale sunt pline de jurnalişti şi judecători turci. Ce glumă!', scrie Netanyahu într-un mesaj difuzat de către biroul său de presă în noaptea de marţi spre miercuri.

PLUS o contrazice pe Oana Bogdan - Proprietatea privată este de neatins


Benjamin Netanyahu a reacţionat duminică la afirmaţiile actriţei şi modelului israelian Rotem Sela, care s-a arătat indignată pe reţelele sociale faţă de poziţia guvernului israelian de dreapta faţă de minoritatea arabă, reprezentând 17,5% din populaţie. 

Rotem Sela, atacată pe reţelele de socializare, a primit de atunci mesaje de simpatie din partea unei alte actriţe israeliene Gal Gadot, interpreta din blockbusterul "Wonder Woman". 

'Nu există cetăţeni de categoria a doua în Israel', susţine Netanyahu în ultimul său mesaj. 'Israelul este o democraţie unde toţi israelienii, inclusiv cele peste două milioane de arabi, se bucură de egalitatea drepturilor individuale', adaugă el. 

'Dar Israelul este de asemenea şi singurul şi unicul stat evreu', cu steaua lui David pe drapelul său, evreu prin limba oficială şi prin dreptul pentru toţi evreii din lume care vor să vină să trăiască în Israel, subliniază premierul Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.