Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine sâmbătă pe scena Sălii Palatului

bucuresti.24fun.ro
sala palatului

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine sâmbătă pe scena Sălii Palatului. Cântăreaţa portugheză a mai concertat la Bucureşti în 2015, informează News.ro.

Dulce Pontes, una dintre cele mai bune voci din lume, supranumită succesoarea celebrei Amalia Rodrigues, sufletul muzicii fado, nu poate fi catalogată ca aparţinând unui stil anume, permiţându-i acesteia să interpreteze cu succes rock fado sau chiar cântece cu inflexiuni africane.

În 1992, Dulce Pontes a lansat primul album, „Lusitana”, iar în 1993 un altul, „Lagrimas”. Cu acest al doilea album Dulce Pontes devine un star mondial, concertele ei din Spania, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia şi Brazilia dovedind lumii că muzica portugheză trebuie aşezată la loc de cinste în topurile mondiale.

Dulce Pontes, colaborări muzicale de succes cu mari artişti ai lumii, printre care Ennio Morricone, Cesaria Evora şi Andrea Bocelli

Albumul „Lagrimas” a fost unul dintre cel mai bine vândute din toate timpurile în Portugalia, iar melodia „Cancao do Mar” a ajuns la Hollywood, pe coloana sonoră a filmului „Primal Fear”, film ce îl are în distribuţie pe Richard Gere. În perioada respectivă artista a început şi colaborarea cu celebrul Ennio Morricone, prima lor înregistrare, „A Brisa do Coracao”, fiind şi titlul următorului ei album, apărut în 1995. În 2004, colaborarea ei cu Ennio Morricone s-a concretizat printr-un nou album, „Focus”, care a câştigat „Discul de aur” în doar 20 de zile. Dulce Pontes a experimentat cu succes şi o serie de duete celebre, printre care cele cu Jose Carreras, Andrea Bocelli, Cesaria Evora, Caetano Veloso şi Daniela Mercury.

Cântecele ei au contribuit la renaşterea în anii 1990, a muzicii folk urbane portugheze numită fado, cântecul sau din 1993, “Cancao do Mar”, fiind una dintre cele mai renumite şi populare cântece fado create vreodată, având peste 12 milioane de vizualizări pe YouTube în prezent. Mai mult, interpretarea ei a unor melodii celebre de fado precum „Lágrima” şi „Estranha Forma de Vida”, i-a adus în presa internaţională reputaţia de „succesoare şi mostenitoare a celebrei Amalia Rodrigues”.

Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia, in 1969. in 1991 a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si tot in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision. Chiar dacă nu a câştigat, concursul a fost rampa ei de lansare în Europa. Din acel moment cariera ei a urmat drumul succesului. Fiind o patrioată, Dulce Pontes a promovat din prima clipă muzica fado, considerată în acel moment „moartă”.

Dulce Pontes îmbină fado-ul tradiţional cu stilurile contemporane şi caută noi forme de exprimare muzicală. Artista a introdus tradiţiile muzicale din Peninsula iberică în munca ei, redescoperind multe melodii populare uitate de mult şi folosind instrumente muzicale vechi. Lucrarea ei este inspirată şi influenţată nu numai de tradiţia muzicală iberică, ci şi de sunete africane, braziliene, arabe şi bulgare. Cel mai adesea cânta în portugheza ei nativă.

Dulce Pontes are admiratori în intreaga lume, unul dintre ei, celebrul scriitor Paulo Coelho, spunând despre muzica ei că „te face să simţi nevoia de a o împărtăşi cu cei pe care-i iubeşti, dar şi cu restul de univers, tăcut şi intens, ce ne înconjoară”, spune scriitorul Paulo Coelho.

Biletele pentru spectacolul din 10 decembrie de la Sala Palatului pornesc de la 115 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua IaBilet.ro sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.