DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dulciuri şi 2.000 de porţii de sarmale de post, oferite de Sfântul Nicolae, patronul spiritual al municipiului

Sfantul Nicolae

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului, au început duminică, 4 decembrie, prin aducerea la Brăila a moaştelor Sfântului Nicolae şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Moaştele au fost aduse mai întâi la Penitenciarul Brăila, unde 30 de deţinuţi implicaţi în activităţile cultural-educaţionale şi care nu sunt vizitaţi de rude şi prieteni au fost răsplătiţi cu daruri, după care a fost organizată o procesiune sub numele de "Călători pe cărările sfinţilor".

"Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, cu copii şi tineri de la şcolile şi liceele brăilene, cu numeroşi tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei, precum şi cu credincioşi de toate vârstele, purtând pe braţe raclele cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Apostol Andrei, au pornit în procesiune de la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, pe Calea Călăraşilor, până la biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae", potrivit purtătorului de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, Rareş Bucur.

Odoarele sfinte au fost aşezate spre închinare în baldachinul amenajat în faţa Catedralei "Sfântul Nicolae", unde vor rămâne până la sfârşitul slujbei Sfântul Ierarh Nicolae,

Conform tradiţiei, Primăria Brăilei a pregătit şi anul acesta 2.000 de porţii de sarmale de post, pe care le va oferi la Biserica "Sfântul Nicolae", după oficierea Sfintei Liturghii de către arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, iar pachetele cu dulciuri vor fi oferite în cadrul unei acţiuni filantropice intitulate "În căutarea celor trişti şi singuri".

De asemenea, Ierarhul Dunării de Jos îi va recompensa cu premii în bani şi cu alte daruri pe cei 22 de olimpici care au făcut cinste Brăilei la olimpiadele naţionale din anul şcolar 2021-2022, elevii fiind apoi oaspeţii ÎPS Casian la masa de Sfântul Nicolae, care va fi servită la Aşezământul "Sfântul Pantelimon" din Staţiunea Lacu Sărat.

Tot de Sfântul Nicolae este programată Festivitatea de premiere "50 de ani de căsnicie", precum şi cea de premiere de către Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean a elevilor cu rezultate deosebite, obţinute la olimpiade şi concursuri/Evaluarea naţională şi Bacalaureat în anul şcolar 2021-2022, iar la Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş" vor fi organizate două spectacolele gratuite pentru cei mici.

Bătrânii din căminele pentru persoane vârstnice "Lacu Sărat" şi "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" vor avea parte de programe artistice şi vor primi flori, prăjituri şi cadouri.

Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila organizează, timp de 12 zile, Târgul de Iarnă, care se desfăşoară în faţa Primăriei şi reuneşte producători autentici din ţară şi cele mai renumite ansambluri de tradiţii, datini şi obiceiuri. Sunt amenajate 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare. Producătorii sunt veniţi din Republica Moldova, Jurilovca - Tulcea, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Bacău, Piteşti, Braşov, Prahova, Constanţa, Bucureşti, Galaţi şi Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.