Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duma de Stat intervine în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi: a cerut să se cerceteze dacă sunt implicate forțe străine

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut să se cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe strănea, anunță Mediafax. Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi.

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut uneia dintre comisiile sale să cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe străne.

„Comisia pentru securitate a Dumei de Stat va primi instrucţiuni să analizeze ce s-a întâmplat pentru a înţelege dacă aceasta a fost o tentativă din partea unor state străine de a afecta sănătatea unui cetăţean rus pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei, precum şi pentru a formula noi acuzaţii împotriva ţării noastre”, a afirmat într-un comunicat Viaceslav Volodin, potrivit Reuters.

Radu Tudor a prezentat tabloul dezastrului: 'Ceea ce se întâmplă în România este un blestem şi mă doare pentru ţara mea'

În cursul zilei de marţi, Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi şi că diagnosticul iniţial al spitalului german, care arată că opozantul rus prezintă urme de otrăvire, nu este încă unul concludent.

Medicii de la Spitalul Charite din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că Aleksei Navalnii prezintă „urme de otrăvire”.

„Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otravirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, a explicat într-un comunicat conducerea spitalului din Berlin, unde se află Navalnii.

„Otrava specifică nu a fost încă identificată şi a fost lansată o nouă analiză de mare anvergură”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.