Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duma de Stat reacţionează dur: 'Marele poliţist mondial va avea de suferit. Europa e şi ea vizată'

Clay Bennett/truthdig.com
USA politist mondial

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a avertizat vineri că rolul de "poliţist mondial" ar putea avea consecinţe pentru SUA, anunţând că Duma se va adresa astăzi cu un apel către Europa în contextul atacului american asupra bazei siriene de lângă Homs, relatează agenţia de presă TASS, conform agerpres.

"Nu exclud că încă de astăzi vom discuta acest subiect şi vom lansa un apel către Adunarea Parlamentară a OSCE şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ţările europene trebuie să înţeleagă că tot ceea ce fac acum Statele Unite ale Americii, lovind Siria, se poate întoarce împotriva noastră, împotriva tuturor ţărilor europene", a afirmat Volodin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Rusia şi Iranul CONDAMNĂ bombardamentul american din Siria; aliaţii SUA susţin Washingtonul

În opinia sa, atacul american asupra bazei aeriene siriene a asigurat practic un răgaz grupării jihadiste Statul Islamic. "ISIS .... aplaudă astăzi SUA, care i-au acordat o pauză şi posibilitatea de a-şi consolida forţele", a spus preşedintele Dumei de Stat, adăugând că acum sunt practic "anulate" toate măsurile întreprinse de Rusia şi de cei care au sprijinit aceste măsuri, între care şi SUA, în problema siriană şi care vizau de fapt combaterea terorismului. Viaceslav Volodin a cerut să se facă totul pentru a preveni evoluţia evenimentelor din Siria după scenariul irakian.

La fel ca administraţia de la Kremlin, preşedintele Dumei a insistat că atacul cu rachete american a fost efectuat "sub pretextul complet fals" că Siria ar deţine arme chimice, în timp ce aceasta nu ar fi adevărat, susţine el.

SUA au ripostat în noaptea de joi spre vineri la presupusul atac cu arme chimice al regimului Bashar al-Assad, lansând 59 de rachete de croazieră asupra unei baze siriene de lângă Homs, au relatat anterior agenţiile internaţionale de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.