Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu îi taie elanul Vioricăi Dăncilă: Trebuie să fim foarte atenți

Agerpres
buzatu dumitru

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că ideea prezentată de Viorica Dăncilă ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale nu este rezultatul unor presiuni ale partidului asupra acesteia pentru a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. El susține că cei din PSD trebuie să fie extrem de atenți și să cântărească fiecare detaliu, înainte de a o propune pe Dăncilă drept candidat.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

„Eu cred că nimeni nu se hazardează în momentul acesta înainte de CEx al partidului când vor fi puse în discuție numeroase opțiuni, când vom vedea dacă sunt, există intenția de a i se propune doamnei Dăncilă să candideze, dacă va anunța candidatura, nimeni nu poate spune care este cel mai bun pentru că ar însemna că avem un guru în PSD și noi nu îl ascultăm. Atunci când te pregătești pentru asemenea evaluare trebuie să fii foarte atent și să fii foarte circumspect să cântărești cu un grad foarte înalt de obiectivitate toate ipotezele despre care am vorbit”, a afirmat Dumitru Buzatu, joi, la Digi 24.

Întrebat dacă sunt presiuni în PSD pentru ca Viorica Dăncilă să candieze la prezidențiale, liderul organizației social-democrate a răspuns: „Ideea pe care a exprimat-o doamna prim-ministru în interviul către DC News nu este a unor presiuni care să fie făcute asupra domniei sale pentru a candida, ci pur și simplu a exprimat o ipoteză care are un anumit grad de plauzibilitate foarte înalt dat fiind faptul că este președintele partidului și prim-ministru al României la momentul acesta. Și așa cum știm în toate partidele, prima șansă o au cei care îndeplinesc funcția de președinte, dacă sunt personalități politice recunoscute, funcția de președinte al partidului și dacă mai au și funcții statale sigur că această șansă se maximizează”.

Chestionat dacă Viorica Dăncilă ca deconta un viitor rezultat slab la prezidențiale, Dumitru Buzatu a afirmat că depinde de condiții.

„Depinde în ce condiții, dacă această ipoteză va deveni efectivă, depinde în ce condiții se va produce această, dacă asta va fi una dintre condiții, sigur că atunci doamna Dăncilă va avea posibilitatea să spună dacă dorește să candideze sau nu, poate că nu aceasta va fi condiția ca să părăsească funcția guvernamentală, sunt foarte multe lucruri de discutat, dar deocamdată este doar o ipoteză enunțată”, a explicat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a mai spus că nu a renunțat nimeni la ipoteza unui candidat comun la prezidențiale al coaliției de guvernare.

Reacția acestuia vine după ce Viorica Dăncilă a spus, joi la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi. Ea a menționat însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la prezidențiale Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar dori să fie candidatul coaliției la alegerile prezidențiale. PSD ia în calcul și un prezidențiabil din afara partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.