Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu ironizează întrebările pentru referendumul pe justiție: 'Nu-i așa că Pământul e rotund'. Ce poziție a adoptat PSD

romanialibera.ro
buzatu

PSD nu va împiedica pe nimeni să vină la referendumul pe justiţie, declară la RFI liderul filialei Vaslui, Dumitru Buzatu, care califică drept este ”o manevră electorală a preşedintelui, consultarea populară din 26 mai, considerând că "încurcă foarte mult actul fundamental al alegerii parlamentarilor europeni, prin confuzia pe care o creează”.

Dumitru Buzatu spune că PSD nu va încuraja, dar nici nu va împiedica pe nimeni să participe la referendumul pe justiţie.

”Noi nu putem şi nici nu dorim să împiedicăm pe nimeni să-şi exercite liber dreptul la vot. Dacă cetăţeanul doreşte să participe şi la referendum, nu e treaba noastră să-l împiedicăm, dar nu ne poate cere preşedintele Iohannis să argumentăm în sprijinul acestuia, pentru că în mod cert, noi nu-l dorim, dat fiind faptul că înţelegem că este o manevră electorală a preşedintelui şi încurcă foarte mult actul fundamental al alegerii parlamentarilor europeni, prin confuzia pe care o creează”, afirmă el, conform news.ro.

Orașul din România în care școlile vor fi închise iar evaluarea națională amânată

”Nu trebuie să ne prefacem că preşedintele a făcut cu bună credinţă această propunere de referendum. Dimpotrivă, a pus nişte întrebări de tip ”Nu-i aşa că Pământul e rotund?”, sperând ca aceste întrebări să atragă o mare parte a electoratului de partea formaţiunilor care-l sprijină pe domnia sa”, crede liderul PSD Vaslui.

Întrebările propuse de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiţie din 26 mai sunt:

Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infacţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanţele de Urgenţă direct la CCR?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.