Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dunca (PSD): De unde vor avea bani părinții să își testeze copiii pentru certificatul verde? Din alocațiile "mărite" de actuala guvernare?

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Senatorul PSD, Marius Dunca,  critică intenția premierului Cîțu de a introduce certificatele verzi și pentru copiii de peste 6 ani.

”Pe lângă lupta crâncenă pentru șefia PNL, în detrimentul românilor, Orban și Cîțu mai au ceva în comun: gestionarea haotică a pandemiei.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri Hotărârea nr 70 prin care se propun noi măsuri, mai bine zis, noi restricții necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, în cazul în care incidența este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Premierul Cîțu a anunțat că se dorește implementarea certificatelor verzi și pentru copiii de peste 6 ani. În cazul în care copiii nu sunt vaccinați, aceștia vor trebui să fie testați. De unde vor avea bani părinții să își testeze copiii pentru certificatul verde? Din alocațiile "mărite" de actuala guvernare? Nu, fiindcă alocațiile nu au fost mărite, așa cum prevedea legea! Din pensiile majorate ale bunicilor? Nu, pensiile au fost și ele înghețate. Este o sfidare la adresa părinților și a copiilor. Prețul testelor antigen pornește de la 50 de lei, iar cel al testelor PCR ajunge și la 300 de lei. Nu se testează gratuit in școli, dar părinții vor trebui să își testeze, pe banii lor, copiii, pentru ca aceștia să aibă acces la săli de sport, piscine, săli de spectacol. De unde bani când nivelul de trai al românilor este la pământ? Dacă se revine la școala online, ce se va întâmpla cu acești copii, dacă nici la activități sportive în spații închise nu vor mai putea participa? Ce facem cu copiii, îi închidem în case?

În Municipiul Brașov rata de incidență a trecut deja de 1 la mie. Ce au făcut autoritățile pentru a preîntâmpina noi restricții? NIMIC! Din contră, au fost organizate festivaluri (Oktoberfest), oamenii s-au înghesuit în autobuze în timpul Forumului Orașelor Verzi. Mai mult decât atât, brașovenii au fost chiar stimulați să se urce în număr cât mai mare în mijlocele de transport, având gratuitate pe acestea timp de 4 zile. Cu toții am fost martorii traficului blocat din zona centrală din timpul FOV. Călătorii au petrecut astfel minute bune în autobuzele pline. Domnule Coliban, vă mai consultați și cu brașovenii înainte de a lua astfel de decizii? Gratuitatea pe mijloace de transport este o idee bună pentru a stimula transportul public, dar acum, în plină pandemie, nu era momentul potrivit. Domnule Veștea, tot brașovean sunteți, cred că ar trebui să vă gândiți și la noi!

Pe românii care stau înghesuiți la cozi cu facturile enorme la energie nu îi vede nimeni? Ce urmează? Să ne închidă iar în case? Să fie din nou școlile cu lacătul pe ușă? Antreprenorii nu au primit sprijinul financiar promis și acum vor fi nevoiți să închidă din nou tot?” a declarat senatorul PSD Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.