Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duncan Campbell se retragere din activitatea muzicală: solistul UB40 a invocat problemele de sănătate de la începutul acestei luni

Duncan Campbell

Solistul formaţiei britanice UB40, Duncan Campbell (foto), şi-a anunţat retragerea din activitatea muzicală după ce a suferit o criză în locuinţa sa la începutul acestei luni, informează DPA/PA Media luni, arată Agerpres.

Cântăreţul în vârstă de 63 de ani a suferit un accident vascular cerebral anul trecut, în august, iar în ultimele zece luni a urmat un program de recuperare, pregătindu-se pentru următorul turneu al formaţiei reggae în Marea Britanie.

Membrii trupei UB40, care s-a format în oraşul Birmingham la sfârşitul anilor 70, au declarat că vor anunţa în curând numele noului solist.

''Din păcate, din cauza problemelor de sănătate continue, am luat cu reticenţă decizia de a mă retrage din formaţie pentru a mă concentra asupra recuperării mele. Sunt extrem de recunoscător şi aş dori să exprim sincere mulţumiri fanilor pentru tot sprijinul acordat în acest timp şi de-a lungul întregii perioade petrecute cu UB40'', a transmis Campbell. ''Trupa are tot sprijinul meu în viitor şi, bineînţeles, le adresez cele mai bune urări de viitor cu noul lor solist vocal'', a adăugat cântăreţul.

Fratele mai mare al lui Campbell, totodată colegul său de trupă, Robin, a declarat în numele UB40: ''Am repetat cu intenţia revenirii lui Duncan pe scenă dar, din păcate, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, a luat decizia de a se retrage din muzică pentru a se concentra pe deplin asupra recuperării''.

''Suntem profund întristaţi, însă îi înţelegem pe deplin şi îi susţinem decizia'', a adăugat el.

''În ceea ce priveşte turneele, suntem pregătiţi să pornim la drum pentru viitoarele noastre spectacole din vară şi îl vom anunţa cât de curând pe noul nostru solist'', a precizat Robin Campbell.

Campbell l-a înlocuit în 2008 pe fratele său mai mic, Ali, după ce acesta din urmă s-a retras din cauza unor neînţelegeri legate de managementul formaţiei.

UB40 s-a format în 1978, numele formaţiei fiind inspirat de cel al unui formular (Unemployment Benefit, Form 40) ce trebuia completat de persoanele din Marea Britanie care solicitau ajutor de şomaj.

Printre hiturile trupei se numără ''Red Red Wine'' şi ''Falling In Love With You''.

De-a lungul timpului, peste 40 dintre melodiile UB40 au ajuns în clasamentul muzical UK Top 40, formaţia fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.