Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 12 eșecuri consecutive, un bărbat a apelat la o înșelătorie încredibilă pentru a-și lua carnetul de șofer

Ferrando Elias/Unsplash
condus, bord masina

Un bărbat din Ghana care locuiește în Belgia a devenit atât de frustrat de faptul că pica mereu la partea teoretică a examenului de conducere, încât a plătit o sosie pentru a da examenul în locul său.

Serge, un imigrant ghanez care locuiește în Grammont, Belgia, se străduia de mai bine de un an să promoveze examenul pentru permisul de conducere. Bărbatul obținuse deja un permis în țara sa de origine, dar nu-l putea folosi pentru a conduce o mașină în Belgia, iar partea teoretică a examenului îi dădea mari bătăi de cap, scrie odditycentral.com.

Serge a încercat și a picat examenul de 12 ori, dar nu putea renunța pur și simplu, deoarece obținerea permisului de conducere îi deschidea câteva opțiuni foarte profitabile în Belgia. În cele din urmă, a decis că cea mai bună soluție era să trișeze, așa că a început să caute pe cineva cu un aspect asemănător care să dea examenul în locul lui.

După un timp, Serge l-a întâlnit pe Julien, un coleg imigrant de origine congoleză, care nu numai că arăta oarecum asemănător, dar, cel mai important, își obținuse deja permisul de conducere belgian. Cei doi au căzut de acord că este mai bine să dea testul în Mons, în regiunea belgiană Valonia, deoarece examinatorii din regiunea francofonă sunt considerați mai indulgenți decât cei din Flandra.

Din nefericire, evaluarea lor privind indulgența examinatorilor a fost greșită. De îndată ce Julien i-a dat unuia dintre examinatori legitimația lui Serge în sala de examinare, a știut că are probleme. În loc să se uite pur și simplu peste el, persoana respectivă îl examina atent pe Julien și observa diferențele faciale dintre el și Serge. Ambii bărbați au fost în cele din urmă luați în custodie și au apărut recent în fața unui judecător.

"Fără vigilența acestei persoane (examinatorul), el ar fi primit permisul de conducere, chiar dacă nu este capabil să conducă pe drumurile noastre", a declarat un procuror despre Serge în instanță.

Ghanezul este acuzat de fraudă de identitate, chiar dacă și-a folosit cartea de identitate reală. Procurorul a explicat că, din momentul în care cartea sa de identitate a ajuns în mâinile coinculpatului în beneficiul lui Serge, aceasta a devenit tehnic falsă. Acum, el riscă o pedeapsă cu suspendare de un an în spatele gratiilor, în timp ce în cazul lui Julien, procurorii au cerut două sute de ore de muncă în folosul comunității. Sentința urmează să fie pronunțată peste o lună.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.