Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 15 ani de la ATENTATE: 'Mohammed Atta este în viaţă! Statele Unite ascund adevărul'

Mama lui Mohammed Atta, unul dintre principalii autori ai atacurilor sinucigaşe din 11 septembrie 2001 din SUA, susţine că fiul său este în viaţă şi este deţinut de către Statele Unite la Guantanamo, informează duminică AFP, potrivit agerpres.

"Este în viaţă şi acesta este mesajul pe care îl transmit fiului meu. Cred că se află la Guantanamo. Fiule, vreau să te văd înainte de a muri. Am 74 de ani şi trăiesc cu speranţa că ai supravieţuit. Ştiu că n-ai făcut nimic rău şi că n-ai fi putut face niciodată lucrurile de care eşti acuzat", a declarat Bothaina Mohamed Mustafa Sheraqi cotidianului spaniol El Mundo.

Citeşte şi: Declaraţii fulminante ale politicianului acuzat de legături cu escorte masculine: 'A fost la nuntă'

Egipteanul Mohammed Atta este cel care a îndreptat primul avion deturnat, un Boeing 767 al companiei American Airlines, asupra turnului nordic de la World Trade Center din New York.

Aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacurile comise de 19 extremişti ai reţelei Al Qaida cu ajutorul unor avioane de linie deturnate şi prăbuşite intenţionat asupra turnurilor de la World Trade Center din New York, asupra Pentagonului, în apropiere de Washington, şi pe un câmp din Pennsylvania, la Shanksville, în urmă cu 15 ani.

"Statele Unite ascund adevărul. Ele au planificat acest atac pentru a propaga ideea că islamul înseamnă terorism. Au ales oameni care deţineau paşapoarte pentru a-i acuza şi a acuza în acelaşi timp ţara noastră şi pentru a băga zâzanie", a adăugat mama lui Atta, intervievată prin telefon din Cairo, unde trăieşte împreună cu cele două fiice ale sale.

Citeşte şi: Mesajul ministrului de Externe pentru SUA cu ocazia comemorării atacurilor teroriste din 2001

Potrivit El Mundo, acesta este primul interviu pe care femeia îl acordă presei după atacurile din 11 septembrie 2001. Născut la Cairo în 1968, într-o familie din mica burghezie egipteană, Mohammed Atta a studiat la Universitatea Tehnică (TU) din Hamburg. Familia sa a negat întotdeauna că el ar fi unul dintre autorii atentatelor şi a susţinut mereu că el ar fi încă în viaţă.

Tatăl său, Mohammed el-Amir Atta, de profesie avocat şi care a decedat în 2008, a respins orice fel de implicare a fiului său în atentate şi chiar a declarat că fiul său l-a sunat după atacuri dintr-un loc neprecizat.

FILM DOCUMENTAR Intrarea României în breaking-news. Ce-am văzut pe 11 septembrie 2001 la televizor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.